Να γιατί δεν ανοίγουμε την τάπα του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό (+video)

Εκ των θεμελιωδών προαπαιτούμενων της σωστής χρήσης και συντήρησης αυτοκινήτου, είναι η δια ροπάλου αποφυγή ανοίγματος της τάπας του ψυγείου με τον κινητήρα ζεστό. Από την σχολή οδήγησης το διδάσκεται ο άνθρωπος, προκειμένου να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα.

Δείτε ακόμα: Να τι γίνεται όταν «ξεχνάς» για 11 χλμ. το χειρόφρενο (+video)

Ο λόγος προφανής. Το καυτό νερό βρίσκεται υπό πίεση, η οποία εκτονώνεται από το άνοιγμα του καπακιού. Πού εκτονώνεται; Πάνω στο σώμα του ατόμου που το ανοίγει. Χέρια και πρόσωπο είναι τα πιο επίφοβα, με τα εγκαύματα να αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Όπως διαπίστωσε ο απρόσεκτος οδηγός μιας BMW Σειράς 3 Ε36. Η 3αρα -μάλλον 320 ή 325, αν υποθέσουμε από τον εν σειρά εξακύλινδρο κάτω από το καπό- ανέβασε θερμοκρασία και ο Matthew Elliott θέλησε να την φροντίσει.

Οι φίλοι του πιθανώς περίμεναν την εξέλιξη της φάσης, καθώς γυρνούσαν video με την σκηνή. Ο Elliott λοιπόν πήρε ένα πανί -σωστή κίνηση- ώστε να μην καεί από το ζεστό καπάκι. Αυτό που δεν υπολόγισε ήταν ο πίδακας καυτού υγρού που θα εκτοξευόταν μόλις το άνοιγε. Για καλή τύχη του Άγγλου, δεν τον «πήρε» στο πρόσωπο αλλά μόνο στο χέρι, το οποίο υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Διαβάστε επίσης: Να τι γίνεται όταν πλένεις το αμάξι με πίεση 3.000 bar (+video)

Οπότε προσέχουμε για να μην έχουμε προβλήματα. Με τον κινητήρα ζεστό -και ειδικά σε κατάσταση υπερθέρμανσης, όπως στην προκειμένη- δεν ακουμπάμε καν το καπάκι του ψυγείου.

Get it on Google Play Download on the App Store