Να τι συμβαίνει όταν ξεχνάς να λύσεις το χειρόφρενο (+video)

Το να πατάς ταυτόχρονα γκάζι και φρένο σίγουρα είναι παράλογο. Πρέπει να συντρέχει ένας και μόνο λόγος για να το κάνεις αυτό. Και αυτός ο λόγος είναι το λεγόμενο burn out κατά το οποίο ασκείς όση πίεση χρειάζεται στο πεντάλ του φρένου, προκειμένου το αυτοκίνητο να μένει στο ίδιο σημείο και οι πίσω τροχοί να καίνε τα ελαστικά τους, πατώντας το γκάζι με το δεξί σου πόδι. Αν δεν το κάνεις σωστά τότε καταστρέφεις τα φρένα σου (λιγότερη πίεση από την απαιτούμενη και δεν γίνεται burn out, περισσότερη και καταστρέφεις τα φρένα σου).

Δείτε ακόμη: Πάρκαρε τη Lamborghini κάτω από το Civic (+video)

Υπάρχει όμως και μία άλλη περίπτωση κατά τα την οποία μπορεί να καταστρέψεις τα φρένα σου. Και αυτή είναι να έχεις ξεκινήσει το αυτοκίνητό σου, χωρίς να έχεις ελευθερώσει το χειρόφρενο. Σίγουρα είναι σπάνιο και δύσκολο να μην καταλάβεις πως το χειρόφρενο είναι τραβηγμένο, παρόλα αυτά δεν είναι και απίθανο να συμβεί.

Όπως και να έχει, στο video που ακολουθεί πιο κάτω και είναι από το κανάλι Garage 54 θα δούμε με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει όταν γκάζι και φρένο επενεργούν μαζί στους τροχούς του κινητήριου άξονα. Στην προκειμένη περίπτωση σε αυτούς μίας Mercedes. Αρχικά η τριβή του δίσκου με τα τακάκια προκαλεί υπερθέρμανση και σιγά σιγά η υπερβολική θερμοκρασία καταστρέφει τόσο τον δίσκο όσο και τα τακάκια.

Διαβάστε επίσης: Αυτά παθαίνεις όταν δεν… ακούς το αυτοκίνητό σου (+video)

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν ιδιαίτερης μνείας τα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η Mercedes στο αυτοκίνητό της καθώς άντεξαν πραγματικά πολύ ώρα στη βάναυση αυτή χρήση.

Get it on Google Play Download on the App Store