Ποια 4κίνηση είναι καλύτερη; Audi, BMW ή Jaguar;

Στο παρελθόν έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορα συγκριτικά για το πώς δουλεύουν οι τετρακινήσεις διάφορων μοντέλων, μιας και κάθε εταιρεία έχει ξεχωριστές τεχνολογίες που κάθε μία αποδίδει διαφορετικά.

Για να υπάρξει όμως ένα ασφαλές συμπέρασμα, κάθε αυτοκίνητο πρέπει να δοκιμαστεί μαζί με τους «αντιπάλους» του, στο ίδιο τερέν και πρωτίστως θα πρέπει να φοράνε όλα τα ίδια ελαστικά!

Δείτε ακόμα: Toyota Celica του 1971 με 1000 PS και 4κίνηση GT-R (+video)

Κάτι που έγινε πράξη στο video που θα δείτε παρακάτω, όπου στο χιονισμένο τοπίο ενός χιονοδρομικού κέντρου στη Λαπωνία, ένα Audi A4 quattro, μια BMW Σειρά 3 xDrive και μια Jaguar XE AW αναμετρήθηκαν για να διαπιστώσουν οι δοκιμαστές ποιο σύστημα 4κίνησης αποδίδει καλύτερα! Όλα τα αυτοκίνητα «φόρεσαν» τα ίδια χειμερινά ελαστικά Nokian και πραγματοποίησαν τέσσερις διαφορετικές δοκιμασίες με το κάθε σύστημα να υπερέχει σε διαφορετικά σημεία. Η πρώτη δοκιμή (επιτάχυνση στο χιονισμένο οδόστρωμα), νικητή ανέδειξε το Audi A4, δεύτερη ήταν η BMW και ακολούθησε η Jaguar.

Διαβάστε επίσης: Ασυνήθιστη κόντρα με εκπλήξεις! (+video)

Στη δεύτερη δοκιμασία (οδήγηση σε πάγο) το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, ενώ στην τρίτη δοκιμασία (ανάβαση σε χιονισμένη ανωφέρεια) η BMW κέρδισε κατά κράτος. Η τέταρτη και τελευταία δοκιμασία (οδήγηση σε χιόνι και πόσο fun to drive είναι κάθε μοντέλο), το A4 quattro κέρδισε και πάλι την πρωτιά. Εν κατακλείδι το σύστημα τετρακίνησης της Audi, χαρακτηρίστηκε από τους δοκιμαστές ως το καλύτερο.

Δείτε το video με τις δοκιμές:

Get it on Google Play Download on the App Store