Πώς τα πηγαίνει το νέο Ford Fiesta ST απέναντι στο παλιό; (+video)

Το νέο Fiesta ST έχει δοκιμαστεί -κυριολεκτικά- σε όλα τα τερέν και με όλους τους πιθανούς αντιπάλους. Με τον μόνο που δεν είχε αναμετρηθεί ήταν…ο εαυτός του.

Το προηγούμενο Fiesta ST ακόμα σήμερα κατέχει ιδιαίτερη θέση μεταξύ των hot-hatches, όντας εξαιρετικά ισορροπημένο και διασκεδαστικό. Ο 1.6 ΕcoBoost των 182 ίππων και 240 Nm ροπής παρέχει όσο γκάζι χρειάζεται για να εκμεταλλευτεί το καλοβαλμένο πλαίσιο ο οδηγός, το 6αρι χειροκίνητο συνδράμει στην απόδοση και την αίσθηση, οι επιδόσεις είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικές (0-100 σε 6.9 δλ., τελική 220 χλμ./ώρα). Η Ford, ωστόσο, απέδειξε πως μπορούσε καλύτερα και πιο οικονομικά.

Δείτε ακόμα: Τι προσφέρουν οι 3κύλινδροι turbo κινητήρες;

Το σημερινό γρήγορο Fiesta αποδίδει παραπάνω ισχύ (200 ίππους) και ροπή (290 Nm), με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης (6.0 λίτρα/100 χλμ έναντι 6.4), ενώ η διατήρηση του βάρους στα ίδια επίπεδα (1.187 το καινούργιο, 1.163 το παλιό) μεταφράζεται σε αρκετά καλύτερες επιδόσεις (0-100 σε 6.5 δλ., τελική 232 χλμ./ώρα). Στα χαρτιά, λοιπόν, ο «παλιός» δεν φέρεται να δείχνει στον «νέο και ωραίο» πως είναι «αλλιώς». Στην πράξη, όμως;

Διαβάστε επίσης: Τα μικρά GTI στην απόλυτη κόντρα (+video)

Όπως αποδεικνύουν και οι συνάδελφοι του Carwow στο video, ο νέος 3κύλινδρος των 1.5 λίτρων «βάζει τα γυαλιά» στον 4κύλινδρο προκάτοχο των 1.6, με την διαφορά να φτάνει το 1 δευτερόλεπτο για το 400αρι, ενώ και στις επιταχύνσεις εν κινήσει το νέο Fiesta δεν φάνηκε να «ιδρώνει» ιδιαίτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store