Πόσο γρήγορο είναι στο 0-100 το νέο 2λιτρο Toyota Corolla; (+video)

Γρήγορο Toyota Corolla έχουμε να δούμε από την εποχή του T-Sport. Η υβριδική στροφή της εταιρίας και το downsizing, μαζί φυσικά με την -πρόσκαιρη, όπως αποδείχτηκε- διαδοχή του από το Auris, μάς στέρησαν από μια καυτή έκδοση του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου όλων των εποχών. Η επιστροφή, ωστόσο, του Corolla σε χάτσμπακ μορφή σηματοδότησε και την ανάπτυξη «νεύρου» στην γκάμα.

Δείτε ακόμα: Από 17.100 ευρώ το νέο Toyota Corolla

Ήδη έχουμε 181 ίππους από το νέο υβριδικό σύνολο, που συνιστά και την -προς το παρόν- κορυφαία έκδοση της 12ης γενιάς Corolla. Σχέδια για GRMN υπάρχουν και είναι επιβεβαιωμένα, όμως μέχρι να δούμε την υλοποίησή τους θα πρέπει να αρκεστούμε στους «από κάτω». Στην Ευρώπη η μοναδική μορφή που βλέπουμε 2λιτρο Corolla, είναι το μεγάλο υβριδικό. Στην Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, ωστόσο, τα 2 λίτρα του νέου κινητήρα Dynamic Force είναι αμιγώς ατμοσφαιρικά, δεν έχουν ηλεκτρική συνδρομή και αποδίδουν 170 ίππους και 210 Nm ροπής. Μπορούν να συνδυαστούν δε, με παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ό,τι πιο κοντά, δηλαδή, σε Corolla T-Sport από πλευράς χαρακτηριστικών – έστω και αμυδρά (ατμοσφαιρικός κινητήρας και 6αρι χειροκίνητο).

Δυστυχώς οι Αυστραλοί συνάδελφοι δεν δοκίμασαν ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά την έκδοση με το κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Κάτι που, από ό,τι φάνηκε, επηρέασε και τους αριθμούς. Σε ένα απίθανο σχήμα οξύμωρο, το Corolla αποδείχτηκε ταχύτερο στην λειτουργία Eco από ό,τι στην Sport – έστω και για χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τα 9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα είναι μια ικανοποιητική τιμή για αυτοκίνητο CVT 1.390 κιλών, με τις προβλέψεις να δίνουν το χειροκίνητο στα 8,8.

Διαβάστε επίσης: Οι επιδόσεις του νέου Toyota Corolla

Να θυμίσουμε ότι το υβριδικό των 181 ίππων ανακοινώνεται στα 7,9 δλ., με παράλληλη μέση τιμή κατανάλωσης στα 3,7 λίτρα/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store