Renault Clio R.S. vs VW Polo GTI: Ποιο είναι πιο γρήγορο; (+video)

Τόσο το VW Polo GTI όσο και το Renault Clio R.S. είναι δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα, τα οποία θα ικανοποιήσουνε και με το παραπάνω με την οδική τους συμπεριφορά ακόμη και τον πιο απαιτητικό οδηγό. Τι γίνεται όμως στην ευθεία; Ποιο θα καταφέρει να πάρει τη νίκη σε επιτάχυνση από στάση;

Δείτε ακόμη: Πήγε με την BMW του στην πίστα, έφυγε με τα πόδια… (+video)

Την απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις θέλησε να μας δώσει το κανάλι «Cars.co.za» στο youtube βάζοντας δίπλα δίπλα τα δύο αυτοκίνητα. Πριν πατήσετε το play όμως και δείτε το video να πούμε πρώτα τα χαρακτηριστικά τους.

Το Renault Clio R.S. που θα δούμε πιο κάτω είναι στην ειδική έκδοση R.S. 18 F1. Αυτή όπως και το κανονικό Clio R.S. έχει κάτω από το καπό της τον 1.6 λτ. τούρμπο κινητήρα βενζίνης ο οποίος αποδίδει 220 ίππους και 280 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,6 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα είναι στα 235 χλμ./ώρα.

Από την άλλη το VW Polo GTI εφοδιάζεται με μοτέρ 2.0 λτ. επίσης τούρμπο το οποίο όμως αποδίδει 200 ίππους, αλλά έχει περισσότερη ροπή στα 320 Nm. Στα χαρτιά κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 237 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ford Mustang κάνει το καλύτερο burnout που έγινε ποτέ! (+video)

Όπως θα δείτε και στο video όμως, στην πράξη το γερμανικό μοντέλο κατάφερε να νικήσει, παρά την κακή του εκκίνηση, αφού πρόλαβε έστω και οριακά να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Get it on Google Play Download on the App Store