Κόντρες στα χιόνια μεταξύ πολυτελών SUV (+video)

Το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες premium SUV τα χρησιμοποιούν στην καλύτερη για να καβαλάνε πεζοδρόμια εντός των αστικών τειχών, έχει περάσει την εντύπωση πως τα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι κομματάκι «ηττοπαθή» όταν εγκαταλείψουν την άσφαλτο. Κάτι που, ωστόσο, δεν ισχύει καθώς συναντάμε τεχνολογικά στοιχεία όπως αερανάρτηση, ενεργές αντιστρεπτικές, πολλαπλά προγράμματα ελέγχου της τετρακίνησης και λοιπά.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla «ίπταται» στα χιόνια (+video)

Μια μεγάλη παρέα Ρώσων αποφάσισαν να αποδείξουν του λόγου το αληθές, παίρνοντας τα Audi Q7, Porsche Cayenne Turbo, Mercedes-AMG G63, Range Rover Sport πρώτης γενιάς και Toyota Prado 150 (το Land Cruiser στα ρώσικα, δηλαδή) και ρίχνοντάς τα σε έναν στίβο μάχης γεμάτο κροκάλες, χιόνια και λάσπες. Τυπικά το Land Cruiser είναι καθαρόαιμο 4×4, όμως το επίπεδο εξοπλισμού και η εμπορική του τοποθέτηση το θέτει τρόπον τινά αντιμέτωπο με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της παρέας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεκολλήσεις πισωκίνητο από τα χιόνια με το χειρόφρενο (+video)

Όπως θα δούμε, ο μεγαλύτερος περιορισμός που έχουν να υπερκεράσουν τα πολυτελή SUV, εκτός από την έλλειψη θάρρους των οδηγών τους, είναι τα ασφάλτινα ελαστικά. Παρόλα αυτά, δεν τα καταφέρνουν καθόλου άσχημα. Μέχρι που εμφανίζονται 2 ρωσικά μοντέλα στο υποπολλαπλάσιο της τιμής τους, που τους δείχνουν τι εστί off roading.

Get it on Google Play Download on the App Store