«Τάπα» το νέο Audi A1 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Οι καλοί συνάδελφοι του km77.com πήραν το νέο Audi A1 Sportback και το πέταξαν στην αρένα με τον τάρανδο. Και το γερμανικό χάτσμπακ ανακηρύχθηκε νικητής με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο!

Δείτε ακόμα: «Άνεμος» το Audi Q8 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

To μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Audi πήρε θέση στον πρώτο διάδρομο και ανέπτυξε ταχύτητα 79 χλμ./ώρα, ήτοι 2 παραπάνω από το ζητούμενο. Κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητο αλλάζει κατεύθυνση ομοιογενώς και δίχως την παραμικρή παρέμβαση από το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας. Το ίδιο συμβαίνει και στα 80 χλμ./ώρα, ενώ στα 81 η βιασύνη του οδηγού να «κόψει» το τιμόνι στην είσοδο για τον δεύτερο διάδρομο, στοίχισε την επαφή με τον εσωτερικό κώνο. Στα 82 χλμ./ώρα το ίδιο συνέβη για «μια τρίχα» σε έναν κώνο στα αριστερά του διαδρόμου, αποδεικνύοντας ότι το Α1 δεν καταλαβαίνει από αλλαγές κατεύθυνσης. Αρκεί το κοντέρ να μην γράφει μόλις 1 χλμ./ώρα παραπάνω, καθότι στα 83 χλμ./ώρα το μικρό από το Ίνγκολσταντ τα είδε όλα «ίσιωμα», με το ESP να επεμβαίνει πανικόβλητο σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει την πορεία του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Audi A1 και Q2 σε πιο οικονομικές τιμές

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω έκδοση δεν ήταν καν η κορυφαία της γκάμας, αλλά αυτή που αναμένεται να προσελκύσει την μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού κοινού: ήτοι το 30 TFSI S-Tronic, δηλαδή ο 1.000αρης TSI των 115 ίππων με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το A1 Sportback είναι το δεύτερο ταχύτερο Audi που έχει μετρηθεί στην συγκεκριμένη διαδικασία, πίσω μόνο από το A5 και μπροστά από το RS 4!

Get it on Google Play Download on the App Store