Τελικές με Toyota Yaris GRMN (+video)

Το πιο σπορ μικρό μοντέλο της Toyota, δεν είναι άλλο από το νέο Yaris GRMN, το οποίο είναι αμφίβολο αν θα το δούμε στην Ελλάδα, καθώς θα παραχθεί σε μόνο 400 μονάδες (πιθανόν να έχουν ήδη πωληθεί). Οι αλλαγές που φέρει σε σχέση με τα απλά Yaris είναι πάρα πολλές και σε κάθε επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: Νέες προσφορές Toyota για τον Σεπτέμβριο

Εξωτερικά ξεχωρίζει από το λευκό αμάξωμα με τα διακοσμητικά της Toyota Gazoo Racing, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τις 17 ιντσών ζάντες και την τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, τιμόνι και πεντάλ.

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει στο στήσιμο του Yaris GRMN, όπως είναι οι ενισχύσεις στο πλαίσιο, η προσθήκη ειδικά εξελιγμένων αμορτισέρ της Sachs Performance, ελατήρια χαμηλώματος 24 χιλιοστών και παχύτερη εμπρός αντιστρεπτική δοκός διαμέτρου 26 χιλιοστών. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί αεριζόμενα και με χάραξη δισκόφρενα εμπρός διαμέτρου 275 χλστ. με τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ το τιμόνι έχει μόλις 2,28 στροφές από άκρη σε άκρη.

Την κίνηση του σπορ Yaris αναλαμβάνει ο 1.8 λτ. κινητήρας με Dual VVT-i και μηχανικό υπερσυμπιεστή, με ισχύ 212 ίππους και 250 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το εν λόγω μοτέρ επιταχύνει το βάρους 1.135 κιλών αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Οι Γερμανοί ψηφίζουν Toyota Corolla

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το Yaris GRMN να επιταχύνει από στάση και να φτάνει μέχρι την τελική του ταχύτητα.

Get it on Google Play Download on the App Store