Τερατώδες Fiat Punto GT «εκτελεί» εντός πίστας (+video)

Το Fiat Punto GT θεωρείται ως το κατεξοχήν «βρωμόγκαζο» αυτοκίνητο των 90’s και ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της παλιάς σχολής. Γενικότερα δεν το συνοδεύει η φήμη του στριφτερού, κυρίως λόγω πολλών περιστατικών με πιτσιρικάδες που τα έπαιρναν και «αγόραζαν» πεζοδρόμια. Στα κατάλληλα χέρια, ωστόσο, το κορυφαίο Punto μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε απαιτητικές διαδρομές.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Ο κατάλληλος μηχανικός, δε, μπορεί να το μετατρέψει ακόμα και σε «όπλο» για την πίστα. Το συγκεκριμένο, για παράδειγμα. Είναι στημένο και εξελιγμένο για αγώνες Time Attack, με την μελέτη στο στήσιμο να φτάνει σε σημείο κοψίματος των κολόνων, ώστε να κατέβει η οροφή και να χαμηλώσει το κέντρο βάρους! Φυσικά το πλαίσιο διαθέτει τις απαραίτητες ενισχύσεις, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο «χειρουργείο», με την ανάρτηση να είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και τα μετατρόχια «ξεχειλωμένα».

Διαβάστε επίσης: Fiat Uno 600 ίππων «γαζώνει» στις 9.000 σ.α.λ.! (+video)

Εξυπακούεται ότι ο υπερτροφοδοτούμενος των 1.4 λίτρων δεν αποδίδει 136 ίππους. Ακριβές νούμερο δεν υπάρχει, αλλά υπολογίζεται πως η ισχύς φτάνει τα 300 άλογα, με την δυναμική του μοτέρ να βρίσκει «ταβάνι» στα 360. Αναλόγως για τα νούμερα επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα σίγουρα απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από τα 7,9 δλ. του εργοστασιακού, ενώ και η τελική ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα του αυτοκινήτου που αποτέλεσε το «ξεχαρμάνιασμα» της νεολαίας (και όχι μόνο) μιας ολόκληρης γενιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store