Τι ζημιά μπορεί να κρύβει μια φαναρτζοδουλειά; (+video)

Βλέποντας ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, πολλές φορές η πρώτη ματιά είναι παραπλανητική. Για παράδειγμα, μπορεί να φαίνεται πως τα χτυπήματα αφορούν εργασίες φανοποιείας, αλλά από κάτω να έχουν σπάσει τα πάντα. Κάτι που συμβαίνει στην χρυσαφί BMW M4 που θα παρακολουθήσουμε.

Δείτε ακόμα: Η «πονεμένη» στιγμή που σπάει το κιβώτιο (+video)

Το βαυαρικό sportscar αγοράστηκε από ένα συνεργείο, που ειδικεύεται σε αυτή τη διαδικασία: αγοράζει τρακαρισμένα -κατά προτίμηση ελαφριάς φύσεως-, τα επισκευάζει και κατόπιν τα μεταπωλεί, ενημερώνοντας το αγοραστικό κοινό για το ποιόν της επισκευής και του οχήματος. Φαινομενικά, η M4 φαίνεται εύκολη υπόθεση. Το εμπρός μέρος είναι εμφανές πως πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές στο «μπαμ», όμως τα φανάρια και το καπό είναι άθικτα. Ακόμα και το ένα «νεφρό» της μάσκας είναι στη θέση του, με τον προφυλακτήρα ωστόσο να φανερώνει πως η σύγκρουση ήταν αρκετά ισχυρή.

Κάτι που υποδηλώνεται από το γεγονός πως έχουν ανοίξει όλοι οι αερόσακοι. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στην προληπτική λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας. Πίσω πάντως, η έκταση της ζημιάς θα μπορούσε κάλλιστα να οφείλεται σε κάποιο κολονάκι κατά την διάρκεια παρκαρίσματος. Εμφανισιακά, πάντα.

Γιατί κατ’ ουσία, οι ζημιές εκτείνονται μέχρι το πλαίσιο – ακόμα και στο πίσω μέρος, όπου συγκριτικά με το εμπρός οι επισκευές θα μπορούσαν να βρίσκονται στο επίπεδο της…αλοιφής. Βέβαια οι διαφορές στα κενά του αμαξώματος με την πόρτα του πορμπαγκάζ, κάτι λένε για την έκταση της πραγματικής ζημιάς. Η οποία, παρόλα αυτά, περιορίζεται στο δεξί μέρος του πλαισίου, το οποίο μπορεί να «έρθει» με μερικές σφυριές.

Διαβάστε επίσης: 10 κόλπα στην πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Μπροστά, όμως, τα πράγματα είναι χειρότερα. Πίσω από τον κατεστραμμένο προφυλακτήρα, κρύβεται ένα χτυπημένο ψυγείο, μια στραβωμένη τραβέρσα και ενδεχομένως ζημιές στο υποπλαίσιο της ανάρτησης, κάτι που για να εξακριβωθεί θα πρέπει να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της μετόπης. Όλα αυτά, θα μπορούσαν να κρυφτούν εύκολα πίσω από μια  φαναρτζοδουλειά. Φυσικά το έμπειρο μάτι θα έβλεπε ότι κάτι τρέχει, για αυτό και όταν βγαίνουμε στη γύρα για μεταχειρισμένο θα πρέπει να έχουμε από κοντά τον μηχανικό μας. Οπότε αν ψάχνετε για αυτοκίνητο στις αγγελίες, προσοχή σε περιγραφές τύπου «ένα μικροτρακάρισμα στην πόλη είχε, μόνο φαναρτζή το πήγα».

Get it on Google Play Download on the App Store