Το Χριστουγεννιάτικο σποτ της αστυνομίας για τις γιορτές

Την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους αυξάνεται σημαντικά, ειδικά τις μέρες που σημειώνονται οι μεγάλες έξοδοι των εκδρομέων και μετέπειτα η επιστροφή τους.

Δείτε ακόμη: Οδήγουσε ανάποδα, τράκαρε 20 αυτοκίνητα και δεν πήρε χαμπάρι!

Κάθε οδηγός θα πρέπει πριν ακόμα ξεκινήσει για τον κοντινό ή πιο μακρινό προορισμό να έχει προετοιμάσει κατάλληλα το αυτοκίνητό του για να ταξιδέψει και φυσικά να είναι ο ίδιος σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια. Εννοείται ότι δεν πρέπει να έχει καταναλώσει ίχνος αλκοόλ, αλλά και να είναι ξεκούραστος έτσι ώστε να μην αποκοιμηθεί στο τιμόνι.

Δε χρειάζεται καμία βιασύνη στους δρόμους, σφήνες, απασχόληση με το κινητό τηλέφωνο και γενικά οτιδήποτε αποσπά την προσοχή. Ο ΚΟΚ πρέπει να τηρείται αυστηρά και καλό είναι πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι να ενημερωθείτε για τον καιρό. Μην επιχειρήσετε να φύγετε αν υπάρχει πρόγνωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα με χιονόπτωση και τύχει να εγκλωβιστείτε στο όχημά σας, όπως έχει άλλωστε συμβεί και έχουμε θρηνήσει θύματα.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο ατύχημα με απογείωση σε τούνελ (+video)

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται καθ οδόν και αυτές τις μέρες για την ασφάλεια όλων των οδηγών. Δείτε παρακάτω το βίντεο με το νέο Χριστουγεννιάτικο σποτ:

Get it on Google Play Download on the App Store