Το Nürburgring δεν είναι για χειρόφρενα (+video)

Όταν μια πίστα φέρει τους χαρακτηρισμούς «Πράσινη Κόλαση», «η πιο δύσκολη/επικίνδυνη του κόσμου» και κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στο Νίκι Λάουντα, καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως δεν ενδείκνυται για «χουλιγκανισμούς» και λοιπές ανωριμότητες. Κάτι που, όπως θα δούμε στο video που ακολουθεί, ο οδηγός μιας BMW Σειράς 5 Ε39 αγνοούσε -είτε από αμέλεια, είτε από επιλογή/ανοησία- μέχρι που ήρθε σε στενή επαφή με τις μπαριέρες του Nordschleife.

Δείτε ακόμα: Πήγε με την BMW του στην πίστα, έφυγε με τα πόδια… (+video)

Το βαυαρικό σεντάν φαίνεται να εισέρχεται στην στροφή δίχως κανένα πρόβλημα, μέχρι που ξαφνικά βλέπουμε το πίσω μέρος να «αυτονομείται» δίχως καμία προειδοποίηση. Μετά από μισή περιστροφή η 5αρα κατευθύνεται με την όπισθεν προς τις μπαριέρες, τις οποίες τελικά χτυπάει και ολοκληρώνει τη «σβούρα». Ο οδηγός ενός επερχόμενου Renault Megane RS πρόλαβε να αντιδράσει και φρέναρε εγκαίρως, αποτρέποντας μια σύγκρουση που κάλλιστα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καραμπόλα.

Διαβάστε επίσης: Το σώσιμο της χρονιάς ανήκει σε Daihatsu Cuore! (+videos)

Δε χρειάζεται επιστημονική ανάλυση για τα αίτια του ατυχήματος. Απότομο «σπάσιμο» της πρόσφυσης του πίσω μέρους απορρέει από δυο τινά: τράβηγμα χειρόφρενου (το πιο πιθανό) ή κατέβασμα ταχύτητας στα πισωκίνητα (το συμπλεκτάρισμα δεν προκαλεί τόσο βίαιη αντίδραση), προφανώς γιατί ο επίδοξος ντρίφτερ είχε στο μυαλό του να «γυρίσει» την BMW στην είσοδο του «S» και μετά -σε ένα τραβηγμένο, αλλά διόλου απίθανο σενάριο- να αλλάξει κατεύθυνση και να φύγει με το πλάι από την έξοδο της δεύτερης στροφής. Πολύ καλό σαν σκέψη, ακριβό και τραυματικό στην εκτέλεση.

Get it on Google Play Download on the App Store