To θρυλικό Nissan Skyline συναντά το GT-R (+video)

Όταν ακούει κάποιος «Nissan Skyline», δυο πράγματα έρχονται στο μυαλό: R34 και Gran Turismo! Μπορεί στους αγώνες και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το Skyline να ήταν ευρύτατα γνωστό, όμως στα μέρη μας το μάθαμε από το αξεπέραστο παιχνίδι του Playstation.

Δείτε ακόμα: Το νέο Nissan Skyline πηγαίνει μόνο του (+video)

Ακόμα και σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στην λαοφιλή κονσόλα, το R34 εξακολουθεί να αποτελεί τον ορισμό του ονόματος Skyline. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, πως το διάδοχο μοντέλο λέγεται απλά GT-R. Τα δυο τους συναντώνται στους βρετανικούς δρόμους, με το R34 να φέρει και τα χρώματα του αγωνιστικού Calsonic, που διέλυσε τον ανταγωνισμό στο ιαπωνικό και αυστραλιανό πρωτάθλημα Τουρισμού της εποχής. Ο αξεπέραστος RB26DETT στα χαρτιά αποδίδει 280 ίππους, όμως η πραγματική του ισχύς αγγίζει τα 330 άλογα. Στην ισχυρότερη εκδοχή του, με τη μορφή του Z-Tune, ήταν υπερκυβισμένος στα 2.8 λίτρα (από 2.6) και απέδιδε 500 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Νέο Nissan GT-R Nismo με αγωνιστικά τούρμπο

Είναι χαρακτηριστικό πως το σημερινό GT-R ξεκινά από τα 570 άλογα, χάρις στον VR38DETT, ενώ φτάνει τους 600 ίππους στο Nismo. Βελτιωμένες προτάσεις, σαν το Litchfield που θα παρακολουθήσουμε στο video, πηγαίνουν ακόμα ψηλότερα. Την αύρα του Skyline, ωστόσο, δεν την έχει. Όσο ταχύτερο και πιο «εκτελεστικό» κι αν είναι.

Get it on Google Play Download on the App Store