Toyota Tacoma «θάβει» Jeep Gladiator (+video)

Τα Toyota Tacoma TRD Pro και Jeep Wrangler Rubicon είναι από τα πιο ικανά pick up που κυκλοφορούν. Οι Αμερικανοί δε, θεωρούν πως το μοντέλο τους είναι το πιο ικανό αγροτικό όλων των εποχών. Τι πιο φυσιολογικό, από μια κόντρα έλξης μεταξύ τους;

Η κορυφαία έκδοση του Tacoma φέρει έναν ατμοσφαιρικό 3.5 V6, που αποδίδει 280 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 360 Nm στις 4.600 σ.α.λ., διαθέτοντας την ανάλογη εμφάνιση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατάμαυρους τροχούς 16 ιντσών, χωμάτινα ελαστικά, νέα LED ημέρας, χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα, φουσκώματα στα φτερά, ενώ υπάρχει μέχρι  και snorkel!

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το «σκληρό» Toyota Tacoma TRD Pro;

Το αντίστοιχο Gladiator έχει έναν επίσης ατμοσφαιρικό V6 3.6 λίτρων, με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά: 285 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και 353 Nm στις 4.400 σ.α.λ. Το βάρος είναι στα ίδια επίπεδα, με τα δυο αγροτικά να βρίσκονται λίγο πάνω από τους 2 τόνους. Τα συστήματα μετάδοσης αποτελούνται από αυτόματα κιβώτια, 6 σχέσεων στο Toyota και 8 στο Jeep. Αμφότερα διαθέτουν κατ’ επιλογήν τετρακίνηση και «κοντές» σχέσεις. Οπότε το μπρα ντε φερ μεταξύ τους, αναμένεται αμφίρροπο.

Διαβάστε επίσης: Το Jeep Gladiator κοντράρει την Bugatti Veyron!

Αρχικά, η κόντρα ξεκινά με την τετρακίνηση στο 4Η. Τα «κοντά» δεν επιλέχθηκαν, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι μεταδόσεις. Βέβαια ούτε εδώ έλειψαν τα προβλήματα, καθώς στο Tacoma οι τροχοί δεν γύρισαν καθόλου, ενώ στο Gladiator κούνησαν στην αρχή, αλλά μετά «κοκάλωσαν». Επιλέγοντας τη δικίνητη λειτουργία, το ντέρμπι «άναψε». Οι δυο ανταγωνιστές δεν παραχωρούσαν εκατοστό στον άλλο, μέχρι τη στιγμή που ο αριστερός τροχός του Rubicon θάφτηκε στο έδαφος από την υπερπροσπάθεια να νικήσει το TRD. To Toyota έμεινε στην επιφάνεια, όμως απολύτως αναμενόμενα δεν μπορούσε να μετακινήσει το Gladiator, ειδικά από τη στιγμή που το δεύτερο μπήκε στο έδαφος κατά το 1/3.

Get it on Google Play Download on the App Store