Τούρκοι σε κόντρες με κορυφαία V6 αγροτικά (+video)

O όρος «premium» έχει εξελιχτεί σε ένα είδος φετίχ για την αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλά νέα μοντέλα συνοδεύονται από αυτόν το χαρακτηρισμό, παίρνοντας πολλές φορές αχρείαστο εμπορικό βάρος στους ώμους καλούμενα να αντιμετωπίσουν παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου (BMW – Mercedes – Audi κοινώς).

Δείτε ακόμα: VW Amarok V6 TDI ρίχνει καρότσες σε Golf GTD (video)

Στην κατηγορία των pick ups δεν έχουμε πολλά αυτοκίνητα του είδους. Για την ακρίβεια, υπάρχει η Mercedes X-Class και το VW Amarok. Κι αν η X-Class έχει το «αστέρι» στο καπό, το Amarok χρειάζεται να προσπαθήσει σκληρά για να επικυρώσει τους ισχυρισμούς της VW. Βασικά, μόνο τα διπλοκάμπινα με τον 3λιτρο V6 TDI ανταποκρίνονται στις premium προσδοκίες. Ειδικά το κορυφαίο, με τον διτούρμπινο των 258 ίππων τις ξεπερνά κιόλας. Και τίθεται ευθέως αντιμέτωπο με την κορυφαία έκδοση του αγροτικού από την Στουτγκάρδη, η οποία -όλως τυχαίως- έχει ακριβώς την ίδια απόδοση. Όμως ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία;

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος καρότσας» μεταξύ 5 αγροτικών! (+video)

Οι γείτονες αποφάσισαν να λύσουν την ανωτέρω απορία, θέτοντας τα δυο μοντέλα ενώπιος ενωπίω: Τη Mercedes-Benz X 350 d και το VW Amarok 3.0 TDI. Σε δημόσιο δρόμο, μάλιστα, αλλά αυτό είναι διαφορετική κουβέντα. Ποιος κέρδισε; Ας δούμε στο παρακάτω βίντεο.

Get it on Google Play Download on the App Store