«Τρένο» στο τεστ αποφυγής ταράνδου το Tesla Model 3

Άκρως εντυπωσιακό ήταν το Tesla Model 3 στο τεστ αποφυγής ταράνδου που διενήργησε το ισπανικό μέσο km77. Τα αποτελέσματα που πέτυχε το δημιούργημα του Elon Musk ήταν εξαιρετικά, μιας και κατόρθωσε να πετύχει υψηλή ταχύτητα εισόδου κατά την εκτέλεση του ελιγμού.

Δείτε ακόμη: BMW M2 κυνηγάει Tesla Model 3 στο Nurburgring (+video)

Πιο συγκεκριμένα, η υψηλότερη ταχύτητα με την οποία οι δοκιμαστές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη δοκιμασία χωρίς να ρίξουν καμία κορίνα, ήταν τα 83 χλμ./ώρα, νούμερο εξαιρετικά υψηλό για τη κατηγορία του Tesla. Όπως δήλωσαν και οι δημοσιογράφοι που έκαναν τη δοκιμή δεν ήξεραν τι να περιμένουν από ένα ηλεκτρικό μοντέλο στη συγκεκριμένη δοκιμασία, την οποία εκτέλεσαν τρεις διαφορετικοί οδηγοί και κανείς δεν σημείωσε ταχύτητα κάτω από 80 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Tesla θέλει πολύ να γίνει Honda Civic!

Οι κλίσεις του αμαξώματος ήταν ελάχιστες, ενώ οι μπαταρίες που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα χαμηλώνουν εξαιρετικά το κέντρο βάρους, κάτι που βοηθάει πολύ κατά τη φάση των ελιγμών. Βέβαια το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με λάστιχα Michelin Pilot Sport 4, σε διάσταση 235/45 R18, που σκοπό έχουν να προσφέρουν άφθονη πρόσφυση. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως τα συγκεκριμένα λάστιχα έχουν μεγάλη διαφορά με τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης με τα οποία εφοδιάζεται το Tesla από το εργοστάσιο.

Get it on Google Play Download on the App Store