Βελτιωμένο Audi TT RS κάνει το R8 να ζηλεύει (+video)

Δεν έχει 3 μέρες που παρουσιάστηκε το ανανεωμένο R8 και συνεπήρε τα πλήθη με την εμφάνιση και την αυξημένη του απόδοση. Βέβαια το συγκεκριμένο TT RS πιθανότατα να μην «συγκινήθηκε» ιδιαίτερα, καθώς από πλευράς δύναμης βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τον «υπερ-αδερφό» του.

Δείτε ακόμα: Porsche 911 GT2 RS MR: Tο ταχύτερο πολιτικό αυτοκίνητο (+video)

Το κορυφαίο ΤΤ στην εργοστασιακή του μορφή αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής από τον 2.5αρη TFSI. Το R8, από την άλλη, ξεκινάει στα 570 άλογα και 550 Nm για την βασική του έκδοση και φτάνει στους 620 ίππους και τα 580 Nm ροπής στην έκδοση Performance. Οι επιδόσεις του ΤΤ RS είναι εξαιρετικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε λιγότερο από 4 δλ. (3,9 για την ακρίβεια), όμως το supercar του Ίνγκολσταντ ακόμα και στην απλή του μορφή θέλει μισό δευτερόλεπτο λιγότερο. Το δε Performance κατεβαίνει στα 3,2 δλ. για την ίδια μέτρηση, ενώ και στις δυο περιπτώσεις η τελική ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα (324 χλμ./ώρα το R8, 331 το Performance). Το ΤΤ περιoρίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όμως δεν είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ο κόφτης μέσα από τον μαγικό κόσμο της βελτίωσης και να ξεπεράσει τα 280 χλμ./ώρα. Καμία σχέση με τα επίπεδα του R8, αλλά εντυπωσιακά γρήγορα για TT.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R βελτιωμένο από την Audi Performance & Racing

O κόσμος αυτός (της βελτίωσης) είναι υπεύθυνος και για το δείγμα που θα παρακολουθήσουμε στο video να «επιτίθεται» στην ευθεία με ρυθμό που θα έκανε ακόμα και το «μεγάλο» R8 να ζηλέψει.


Get it on Google Play Download on the App Store