VW Golf R «δικάζει» όποιον στέκεται δίπλα του (+video)

Έχουμε δει κατά καιρούς πολλά τετρακίνητα του VAG να στέλνουν για «διάβασμα» αυτοκίνητα πολλαπλάσιας τιμής. Το πιο πρόσφατο μέλος αυτής της συνομοταξίας και «πολεμιστής του λαού», είναι το VW Golf R. Στην εργοστασιακή του μορφή αποδίδει 310 ίππους από τον 2.0λιτρο TSI και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, είναι ικανό να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 4,7 δλ. και να μην σταματήσει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα της -ηλεκτρονικά περιορισμένης- τελικής ταχύτητας.

Δείτε ακόμα: Τα μικρά GTI στην απόλυτη κόντρα (+video)

Το Golf R που θα δούμε παρακάτω λίγη σχέση έχει με αυτά τα νούμερα. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε νούμερα ιπποδύναμης και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά όταν ένα οικογενειακό χάτσμπακ αφήνει «στον τόπο» τους 507 ίππους της ΒMW M5 F10, τους 503 της Mercedes-AMG C63 Coupe και τους 570 της Ferrari 458 Italia καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως μόνο εργοστασιακό δεν είναι. Για την ακρίβεια, τον «δάσκαλό του» βρήκε μόνο από ένα βελτιωμένο Nissan Skyline GT-R34 – επίσης αγνώστου ιπποδυνάμεως.

Διαβάστε επίσης: H ισχυρότερη Mercedes E-Class κοντράρεται με θηρία! (+video)

Σαφώς και οι εξαιρετικοί χρόνοι αντίδρασης του οδηγού παίζουν καταλυτικό ρόλο, καθώς οι αντίστοιχοι στην Ferrari και μια Mercedes-AMG A45 4Matic «κοιμήθηκαν» στην εκκίνηση. Οι μόνοι που κατάφεραν να επιδείξουν καλύτερα αντανακλαστικά από τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι του Golf ήταν οι οδηγοί των Opel Kadett και Honda CRX, όμως η τετρακίνηση του γερμανικού μικρομεσαίου φρόντισε να υπερκαλύψει με το παραπάνω τον «σκόντο» στα ρεφλέξ.

Get it on Google Play Download on the App Store