Ποιο αυτοκίνητο είναι Νο1 στην Ελλάδα από το 2013;

Η αγορά αυτοκινήτου κατακλύζεται από εκατοντάδες μοντέλα διαφόρων εταιρειών, με πολλούς τύπους κινητήρων, αμαξωμάτων, εκδόσεων, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ανάγκη. Ο αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου θα πρέπει να εξετάσει πολλούς τομείς για να κάνει την τελική επιλογή, όπως είναι το κόστος αγοράς, η κατανάλωση, ο σχεδιασμός, ο εξοπλισμός, η ποιότητα, οι παροχές που δίνει ο κατασκευαστής και πολλά ακόμη. Παρ όλη την παρουσία νέων μοντέλων, ένα είναι αυτό που τελικά φαίνεται να έχει εμπιστευτεί πάρα πολύ το ελληνικό κοινό, αφού βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των πωλήσεων από το 2013 μέχρι και σήμερα!

Δείτε ακόμη: Τα best seller SUV της ελληνικής αγοράς

Αυτό είναι το Toyota Yaris, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες είναι το Νο1 αυτοκίνητο σε ταξινομήσεις στην ελληνική αγορά, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Ορισμένα από τα πιο βασικά στοιχεία που έχουν κερδίσει τους αγοραστές είναι η αξιοπιστία του, η πρακτικότητα, η ευκολία στην οδήγηση και οι χώροι που προσφέρει. Παράλληλα, αποτελεί το μοναδικό στην κατηγορία του υβριδικό αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ αγοραστικό κοινό.

Δημοφιλέστερο για φέτος είναι το Yaris με τον κινητήρα 1.5 λτ. Dual VVT-iE το οποίο πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 13.160 ευρώ και με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό. Σε αυτόν περιλαμβάνονται ESP, 7 αερόσακοι, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, αισθητήρας βροχής, αυτόματη λειτουργία φώτων, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ράδιο CD με χειριστήρια στο τιμόνι κλπ. Πολύ καλές πωλήσεις συγκεντρώνουν ακόμα το υβριδικό Yaris (από 16.770 ευρώ) και το βασικό μοντέλο με τον 1.000άρη κινητήρα (από 12.080 ευρώ). Δημοφιλές ήταν και το ντίζελ 1.4 D-4D το οποίο σταμάτησε να διατίθεται.

Get it on Google Play Download on the App Store