Στην κορυφή των πωλήσεων το Volkswagen T-Roc

Η θέση που κατακτά ένα μοντέλο στην κούρσα των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους στην ελληνική αγορά, αποτελεί παραδοσιακά μία σαφή ένδειξη τόσο για την εμπορική του πορεία μέσα στη χρονιά όσο και για το πόσο επιτυχημένο είναι. Το πρώτο μισό του 2019, αναμφισβήτητα το μοντέλο που κυριάρχησε στην Ελλάδα, στην ίσως ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου, είναι το Volkswagen T-Roc.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo με τιμή από 12.950 ευρώ

Το μοντέλο της Volkswagen, στην κατηγορία των μικρών SUV κατέγραψε 806 ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, εξασφαλίζοντας μερίδιο περίπου 12% της κατηγορίας. Αντίστοιχα πρώτο είναι στην κατηγορία του το T-Roc και στην Ευρώπη με 95.227 ταξινομήσεις το πρώτο 5μηνο του 2019.

Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, το οποίο αμέσως μετά το λανσάρισμά του αναδείχθηκε ως «Best in Class» στις δοκιμές του Euro NCAP, συνδυάζει την επιβλητικότητα ενός SUV με το δυναμισμό ενός compact hatchback. Εκτός από το μοντέρνο του σχεδιασμό, το T-Roc διακρίνεται τόσο για τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας που διαθέτει ήδη από το βασικό του εξοπλισμό όσο και για ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε επίπεδο συνδεσιμότητας. Με άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποτελεί μια πληρέστατη πρόταση της κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Πόσο πωλείται ένα VW Golf του 1983 με 48.443 χλμ.;

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα επιτυχημένη κρίνεται η εμπορική πορεία και του πιο μικρού SUV της Volkswagen, του ολοκαίνουργιου T-Cross. Σε ουσιαστικά μόλις ένα δίμηνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, το νέο T-Cross κατέγραψε 216 πωλήσεις μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς, προϊδεάζοντας για την εμπορική του επιτυχία στη συνέχεια. Συνδυαστικά, τα δύο μοντέλα καθιστούν τη Volkswagen την πιο δημοφιλή μάρκα στην Ελλάδα στην κατηγορία των μικρών SUV το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, με ποσοστό που αγγίζει το 15%.

Στατιστικά, η κατηγορία των μικρών SUV το πρώτο εξάμηνο του 2019 αποτέλεσε το 10,65% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με 6.982 ταξινομήσεις επί συνόλου 65.557.

Δείτε ακόμη: Τέλειο VW Golf R32 του 2006 με 27.172 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store