Το 40% των νέων μοντέλων που πωλούνται είναι SUV!

Ανοδικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, όπου και πάλι την τιμητική τους έχουν τα SUV μοντέλα, αφού συνεχίζουν να πουλάνε σαν ζεστό ψωμί!

Δείτε ακόμα: Ποια μοντέλα σαρώνουν σε πωλήσεις στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, ο μήνας Οκτώβριος που μας πέρασε ήταν ο καλύτερος της τελευταίας 10ετίας, καθώς στις ευρωπαϊκές αγορές ταξινομήθηκαν συνολικά 1.208.700 αυτοκίνητα (+8,2% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο), ενώ σε 17 από τις 27 χώρες της Ευρώπης, η αύξηση αγγίζει διψήφιο νούμερο. Γεγονός που οφείλεται και στην αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά, αλλά και plug-in hybrid αυτοκίνητα. Βέβαια σε αυτό το σημείο πριν συνεχίσουμε την ανάλυση μας, πρέπει να σταθούμε στην εκρηκτική άνοδο της Porsche, όπου μόνο τον μήνα Οκτώβριο πούλησε 8.819 μοντέλα, με το ποσοστό αύξησης να αγγίζει το 395%!

Για τα SUV τώρα, για ακόμα μια χρονιά ήταν πρώτα στη ζήτηση, όπου μόνο το μήνα Οκτώβριο στις ευρωπαϊκές αγορές, ταξινομήθηκαν 484.400 μοντέλα, νούμερο αυξημένο κατά 22% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2018. Πιο συγκεκριμένα, τα SUV κατέχουν το 40% της αγοράς στην Γηραιά Ήπειρο! Από το σύνολο των πωλήσεων, το 79% αφορά compact και μικρομεσαία μοντέλα. Πρώτο SUV σε πωλήσεις τον Οκτώβριο ήταν το Volkswagen Tiguan (18.543), με τα Renault Captur (17.850) και Nissan Qashqai (16.657) να ακολουθούν.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη η Toyota σε πωλήσεις παγκοσμίως

Συνεχίζοντας την ανάλυση των στοιχείων της JATO Dynamics, φαίνεται πως ο ηλεκτρισμός έχει αρχίσει και μπαίνει για τα καλά στην αγοραστική συνείδηση τουλάχιστον των Ευρωπαίων καταναλωτών, όπου η ζήτηση στα Plug-in υβριδικά μοντέλα άγγιξε το 79%, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 32%. Καλά τα πήγαν όμως και τα υβριδικά μοντέλα, με ταξινομήσεις που άγγιξαν τα 115.700 αυτοκίνητα, νούμερο αυξημένο κατά 41% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2018! Τέλος, το νέο Toyota Corolla, ήταν το νικητήριο μοντέλο σε ότι αφορά τα μερίδια αγοράς σύμφωνα με την JATO Dynamics.

Get it on Google Play Download on the App Store