Η VW επενδύει στην Ελλάδα!

Ο όμιλος VW αγαπάει Ελλάδα, για αυτό και ως φαίνεται επιλέγει τη χώρα μας για μια μεγαλεπήβολη επένδυση, που αφορά την αυτόνομη οδήγηση!

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», οι Γερμανοί έχουν επιλέξει τη Θάσο για τη δημιουργία πίστας δοκιμών αυτόνομων οχημάτων, αλλά και γενικότερες δοκιμές της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες. Σε πρώτη φάση, το ενδιαφέρον προέρχεται από τον κλάδο φορτηγών και λεωφορείων του ομίλου, δηλαδή τη ΜΑΝ. Αυτή πρόκειται αρχικά να δημιουργήσει τις υποδομές στο πανέμορφο νησί και εν συνέχεια θα ξεκινήσει τις δοκιμές, ανοίγοντας το δρόμο και για τα μοντέλα της VW.

Δείτε ακόμα: O πετρελαιοκινητήρας της VW ξανά στο προσκήνιο!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ήδη βρίσκεται κλιμάκιο της «ΦαουΒε» στη Θάσο και πραγματοποιεί αυτοψία, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο και το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει πως οι υπογραφές είναι ζήτημα ενός μηνός! Συγκεκριμένα, η σύναψη της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής πλευράς και VW τοποθετείται στο τέλος Μαρτίου. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει από τις αρχές φθινοπώρου, με τους Γερμανούς να καταλήγουν στο νησί της Βορείου Ελλάδος για την εύκολη προσβασιμότητα που παρέχει στην ηπειρωτική χώρα και το καθεστώς ακριτικής περιοχής που μπορεί να ενταχθεί, επιτρέποντας την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτόνομων οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του νέου VW Golf στην Ελλάδα

Να σημειώσουμε εδώ πως σκοπός της MAN, και εν συνόλω της VW, είναι οι δοκιμές φορτηγών και αυτοκινήτων ακόμα και δίχως την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι. Μια τεχνικότητα που θα πρέπει να εξεταστεί από το εγχώριο νομικό πλαίσιο, καθώς οχήματα του είδους απαγορεύονται σε δημόσιους δρόμους (οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες που αναφέραμε). Όπως και να ‘χει, μιλάμε για τη σημαντικότερη κίνηση της 30ετίας στον χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις γενικότερα και η πρώτη φορά που αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποιείται ενεργά στην Ελλάδα, μετά τη Nissan και το Sunny.

Get it on Google Play Download on the App Store