Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το ΥΠΕΝ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γεράσιμο Θωμά, τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση και τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, παρουσίασε στον εξωτερικό χώρο του YΠΕΝ, τις πράσινες δράσεις του Υπουργείου, ανοίγοντας τον δρόμο μιας νέας, φιλικής προς το Περιβάλλον εποχής, στην καθημερινότητα του δημόσιου τομέα.

Δείτε ακόμη: Ζορίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το κρύο;

Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BMW i3, Nissan LEAF και VW e-Golf) με τους  φορτιστές τους- προς υπηρεσιακή χρήση των υπαλλήλων του ΥΠΕΝ- δεκατέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα, κάδοι ανακύκλωσης για όλα τα ρεύματα– χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο– και η άμεση απόσυρση όλων των πλαστικών μιας χρήσης αποτελούν μέρος της καθημερινότητας στο καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση των 4 πράσινων δράσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια φιλόδοξη πράσινη ατζέντα, αλλά πρέπει να δείχνουμε καθημερινά αποδείξεις για το ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Άρα, ξεκινάμε από εμάς τους ίδιους. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και πήραμε τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα και βάλαμε φορτιστή γι’ αυτά και μέσα και έξω από το Υπουργείο. Παράλληλα, πήραμε και  ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία μαζί με τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων μας. Όπως είναι αυτονόητο, έχουμε βάλει κάδους ανακύκλωσης με όλα τα χωριστά ρεύματα στο Υπουργείο και επίσης ξεκινάμε την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης. Πρώτα εμείς λοιπόν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος δείχνουμε το δρόμο για μια νέα πιο πράσινη εποχή. Για εμάς και τα παιδιά μας!».

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παροχή οικονομικών κινήτρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ο Υπουργός απάντησε:

«Υπάρχει μια Διυπουργική Επιτροπή- Υπουργείο Μεταφορών, Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Περιβάλλοντος-που μαζί με ειδικούς και τους φορείς της αγοράς μελετάει ένα πλαίσιο συνολικά για τη διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο. Εν τω μεταξύ, έχουν υιοθετηθεί κάποια κίνητρα και στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορούν, βασικά, τις εταιρείες έτσι ώστε αυτές να δίνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους υπαλλήλους τους, πράγμα που διευκολύνει και την ίδια την αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επίσης με το νομοσχέδιο του Υπουργείου μας απλοποιήσαμε το πλαίσιο για τη λειτουργία των φορτιστών ηλεκτροκίνησης».

Δείτε ακόμη: 10 Μύθοι και Αλήθειες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Get it on Google Play Download on the App Store