Επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας στη μισή τιμή!

Η Magna International, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ανταλλακτικών για αυτοκίνητα, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε έναν ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς που έχει κατασκευάσει η ίδια!

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το ηλεκτρικό μοτέρ θα αναρωτιέστε. Απλά είναι 8 φορές πιο αποδοτικό συγκριτικά με τους συμβατικούς ηλεκτροκινητήρες και κοστίζει τα μισά χρήματα για να κατασκευαστεί.

Δείτε ακόμα: 10 Μύθοι και Αλήθειες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Magna International με έδρα το Οντάριο ολοκλήρωσε την μελέτη για την κατασκευή του νέου αυτού ηλεκτροκινητήρα, έπειτα από την επιχορήγηση που πήρε από το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. Οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει οκτώ φορές περισσότερο από ότι οι υπάρχοντες ηλεκτροκινητήρες. Όμως η δύναμη του δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα, μιας κι η παραγωγή αυτού του κινητήρα θα είναι ταυτόχρονα κατά το ήμισυ φθηνότερη συγκριτικά με τους σημερινούς ηλεκτρικούς κινητήρες.

Οι ηλεκτροκινητήρες που τώρα παράγονται μαζικά διαθέτουν μόνιμους μαγνήτες και περιέχουν πολύτιμα μέταλλα, αναγκαία για τη λειτουργία τους. «Η μείωση της εξάρτησης από μαγνήτες ευγενούς μετάλλου επιλύει δύο σημαντικά προβλήματα που εμποδίζουν την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης: τις πρώτες ύλες και το υψηλό κόστος κατασκευής», ανάφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του τμήματος R&D, Swamy Kotagiri.

Διαβάστε επίσης: Τετρακίνητο Nissan LEAF e+ με 680 Nm ροπής

Ο νέος κινητήρας της Magna International, έχει δύναμη 170 ίππων και συνεργάζεται με ένα κιβώτιο μονής σχέσης. Η έρευνα κι ανάπτυξη του συγκεκριμένου ηλεκτροκινητήρα διήρκεσε δύο χρόνια, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να αναφέρουν ότι η μαζική παραγωγή του θα μπορεί να ξεκινήσει εντός του 2021!

Get it on Google Play Download on the App Store