Τα νέα Hyundai θα παίρνουν μπρος από το κινητό!

Ολοένα αυξάνονται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που θέλουν να αποποιηθούν το κλασικό κλειδί και να προσφέρουν κάτι πιο μοντέρνο στους πελάτες τους. Όπως το ψηφιακό κλειδί, που ουσιαστικά θα είναι ένα ακόμα app στο smartphone τους, αλλά θα τους επιτρέπει την πρόσβαση και στην εκκίνηση στο αγαπημένο τους αυτοκίνητο.

Βέβαια η Hyundai δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσπαθεί να αντικαταστήσει ένα κλασικό κλειδί με τη σύγχρονη τεχνολογία. Η Jaguar, η Land Rover και η Aston Martin χρησιμοποιούν βραχιόλια που επικοινωνούν με το αυτοκίνητο και επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτό. Όπως για παράδειγμα το Senturion Key για μοντέλα της Aston Martin, το οποίο είναι περισσότερο ένα πανάκριβο έργο τέχνης, παρά ένα απλό κλειδί.

Δείτε ακόμα: Ποιος θα έλεγε «όχι» στο Hyundai Sonata N;

Η Hyundai εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, να αντικαταστήσει πλήρως το κλασικό κλειδί με μια εφαρμογή για το κινητό, η οποία δεν θα είναι απλά μια εναλλακτική μέθοδος πρόσβασης στο αυτοκίνητο, αλλά ο μοναδικός τρόπος. Σύμφωνα με την κορεάτικη μάρκα, ήδη υπάρχει πλάνο που θέλει την εφαρμογή – κλειδί για τα μοντέλα της Hyundai, να είναι διαθέσιμη από τέλη αυτού του έτους, όχι μόνο για το νέο Sonata, αλλά η εφαρμογή του θα είναι ευρεία και σε άλλα μοντέλα της. Η εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα, πέρα από το κλασικό κλείδωμαξεκλείδωμα να θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα, ενώ θα έχει και μερικές ακόμα ελαφρώς πιο προχωρημένες λειτουργίες. Μια εκ των κυριότερων, είναι πως θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν 4 διαφορετικά προφίλ οδηγών, κάτι που βοηθάει σε αυτοκίνητα που υπάρχει κοινή χρήση και με άλλα άτομα.

Διαβάστε επίσης: «Αλεξίσφαιρος» ο ντίζελ της Hyundai σε γερμανικές δοκιμές

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του νέου συστήματος τώρα. Ένα δέκτης έχει ενσωματωθεί στις χειρολαβές του αυτοκινήτου και δέχεται τις εντολές της εφαρμογής, είτε για να ξεκλειδώσει είτε για να κλειδώσει το αυτοκίνητο. Το ψηφιακό κλειδί στο κινητό σας αποθηκεύει τις ρυθμίσεις για κάθε διαφορετικό χρήστη, όπου μαζί με το ξεκλείδωμα των κλειδαριών, το κάθισμα, το τιμόνι, οι καθρέπτες, ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα, έρχονται στα μέτρα που τα επιθυμεί και τα έχει αποθηκεύσει ο εκάστοτε οδηγός.

Μια εξαιρετικά χρήσιμη παράμετρος είναι πως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να δίνει πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου για ένα συγκεκριμένο προφίλ οδηγού και επιπλέον αν παραβιαστούν κάποιοι παράμετροι που έχει θέσει, π.χ. ταχύτητα για έναν νέο οδηγό, τότε θα του έρχεται ειδοποίηση στο κινητό, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει ως ένα σημείο την οδική ασφάλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store