Νέα φώτα της Audi ενημερώνουν τους άλλους οδηγούς!

Μια ριζοσπαστική τεχνολογία εξελίσσει η Audi για τα φωτιστικά σώματα των μοντέλων της, μέσω της οποίας τα πίσω φανάρια θα έχουν τη δυναντότητα να ενημερώνουν τους οδηγούς που ακολουθούν.

Η νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί στο 13ο International Symposium on Automotive Lighting που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου κι εκεί η Audi θα παρουσιάσει τη νέα της ψηφιακά OLED (Digital OLED).

Δείτε ακόμα: Off Road ηλεκτρικό από την Audi στη Φρανκφούρτη!

Ουσιαστικά τα εν λόγω φωτιστικά σώματα αποτελούν την εξέλιξη των φωτιστικών OLED που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2016, στο Audi TT RS. Η νέα αυτή τεχνολογία ενσωματώνει πολλά περισσότερα φωτεινά στοιχεία από ότι η υπάρχουσα τεχνολογία και τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και τα 50, χαρακτηριστικό, που επιτρέπει τη προβολή προσαρμοσμένων σχεδίων φωτισμού.

Η Audi δεν αποκάλυψε περισσότερα σε ότι αφορά τα σχέδια, αρκέστηκε μόνο να αναφέρει πως η τεχνολογία Digital OLED τους δίνει την ελευθερία να προβάλλουν μηνύματα σε άλλα αυτοκίνητα μέσω των φωτιστικών σωμάτων. Για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει σύμβολα ώστε να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς για τους επικείμενους κινδύνους όπως ο μαύρος πάγος ή η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι πληροφορίες αυτές θα λαμβάνονται από το μοντέλο Audi που είναι εξοπλισμένο με Digital OLED μέσω της τεχνολογίας Car-to-X και στη συνέχεια θα απεικονίζεται στα πίσω φώτα ώστε να ενημερώνονται και οι άλλοι οδηγοί.

Διαβάστε επίσης: Audi: «Τα νέα αυτοκίνητα μπορεί να ακριβύνουν μέχρι 5.000 ευρώ»

Εκτός από τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους οδηγούς, η Audi δήλωσε ότι τα Digital OLED είναι εξαιρετικά αποδοτικά και το στοιχείο φωτισμού τους έχει πάχος μόλις ένα χιλιοστό, με την γερμανική μάρκα να δηλώνει πως είναι η τέλεια τεχνολογία για την απεικόνιση προσαρμοσμένου φωτισμού. Όλα τα παραπάνω ίσως τα δούμε στο Q4 e-tron, για το οποίο ο αρχισχεδιαστής της Audi, Mark Lichte, είχε πει πως θα διαθέτει ως και 25 διαφορετικά σχέδια για τους προβολείς του.

Get it on Google Play Download on the App Store