Το νέο Citroen C4 Cactus προστατεύει από τα ατυχήματα!

Το νέο Citroen C4 Cactus το οποίο λανσαρίστηκε στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό (δείτε το εδώ), είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα συστήματα υποστήριξης, που προσφέρουν άνεση και ασφάλεια απλοποιώντας την οδήγηση, διατηρούν τον οδηγό σε επαγρύπνηση και μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Αυτά τα συστήματα εμφανίζονται στο 100% ψηφιακό interface του νέου C4 Cactus και αποτελούν τα πρώτα βήματα προς τα αυτόνομα οχήματα. Δείτε τα αναλυτικά παρακάτω:

Active Safety Brake (Σύστημα Αυτόματης Πέδησης): Για τη μείωση του κινδύνου πρόσθιας σύγκρουσης. Το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα όταν ανιχνεύεται κίνδυνος σύγκρουσης με ταχύτητα από 5 χλμ./ώρα έως 85 χλμ./ώρα.

Speed Limit Recognition System and Recommendation (Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας): Αναγνωρίζει τα σήματα των ορίων ταχύτητας και εμφανίζει τις πληροφορίες στον πίνακα οργάνων.

Lane Departure Warning System (Σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας): Σε ταχύτητες πάνω από χλμ./ώρα, ανιχνεύει οποιοδήποτε τυχαίο πέρασμα του αυτοκινήτου πάνω από συνεχόμενες ή διακεκομμένες λευκές διαγραμμίσεις χωρίς τη χρήση φλας και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω ηχητικού σήματος και οπτικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων.

Δείτε ακόμη: Citroen C3 και C3 Aircross τρία χρόνια άτοκα!

Coffee Break Alert (Ειδοποίηση για στάση): Ειδοποιεί τον οδηγό να κάνει στάση για ξεκούραση, μετά από οδήγηση δύο ωρών με ταχύτητα πάνω από 70 χλμ./ώρα.

Driver Attention Alert (Προειδοποίηση προσοχής οδηγού): Ειδοποιεί σε περίπτωση μειωμένης επαγρύπνησης του οδηγού και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για κίνηση σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητες άνω των 65 χλμ./ώρα.

Blind Spot Monitoring System (Σύστημα επόπτευσης τυφλών σημείων): Μία φωτεινή ένδειξη στους καθρέπτες των θυρών ειδοποιεί τον οδηγό εάν υπάρχει όχημα σε τυφλό σημείο.

Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος): Το σύστημα αυτό παρέχει ενεργή υποβοήθηση για παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα, ανιχνεύοντας αυτόματα το χώρο στάθμευσης.

Reversing Camera (Κάμερα οπισθοπορείας): Κατά την κίνηση με την όπισθεν, η κάμερα εμφανίζει το χώρο πίσω από αυτοκίνητο στην οθόνη αφής 7 ιντσών.

Hill Start Assist (Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα): Για ευκολότερες και ασφαλέστερες εκκινήσεις σε ανωφέρειες, το σύστημα αποτρέπει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κίνηση του οχήματος προς τα πίσω όταν το πεντάλ φρένου ελευθερωθεί.

Static Cornering Lights (Στατικά φώτα στροφής): Ανάλογα με τη γωνία στροφής του τιμονιού, ενεργοποιείται ο αριστερός ή ο δεξιός προβολέας ομίχλης, επιπρόσθετα από τους  κύριους προβολείς.

Δείτε ακόμη: Η «μαγική» ανάρτηση του νέου Citroen C4 Cactus

Keyless Access and Start (Πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς κλειδί): Επιτρέπει στον οδηγό να κλειδώνει, να ξεκλειδώνει και να εκκινεί το αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιεί το κλειδί.

Grip Control (Έλεγχος πρόσφυσης): προσαρμόζει την πρόσφυση των εμπρός τροχών ανάλογα με την επιφάνεια (χιόνι, λάσπη, άμμος).

Get it on Google Play Download on the App Store