Το VW Polo παρκάρει από μόνο του!

Ποιο είναι το μεγάλο άγχος πολλών οδηγών και αιτία για μικροχτυπήματα; Το παρκάρισμα! Οι λιγοστές θέσεις στάθμευσης και ο πολύ στριμωγμένος χώρος που υπάρχει ανάμεσα από τα υπόλοιπα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αποτελούν εφιάλτη. Τη λύση σε όλα αυτά δίνει το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist, με το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί το νέο VW Polo, κάνοντας έτσι το παρκάρισμα παιχνίδι.

Δείτε ακόμη: To VW Polo φρενάρει πριν από τον οδηγό

Το Park Assist επιτρέπει ημιαυτόματους ελιγμούς σε οποιοδήποτε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται παράλληλα ή κάθετα με το δρόμο. Οι αισθητήρες υπερήχων σαρώνουν θέσεις στάθμευσης (με ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα) και υπολογίζουν μια απόσταση ελιγμών 80 εκατοστών για παράλληλη στάθμευση ή 70 εκατοστών για κάθετη στάθμευση. Εφόσον το σύστημα Park Assist κρίνει ότι υπάρχει ένας κατάλληλος χώρος για στάθμευση, τότε αναλαμβάνει το παρκάρισμα του VW Polo. Ο οδηγός ελέγχει το αυτοκίνητο με τον συμπλέκτη, το γκάζι και το φρένο, ενώ το τιμόνι γυρίζει από μόνο του. Φυσικά, η διαδικασία μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει ο οδηγός.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo προφυλάσσει πριν ένα ατύχημα

Όταν λοιπόν ο οδηγός θέλει να κάνει παράλληλο παρκάρισμα, τότε πατάει το μπουτόν Park Assit. Αυτομάτως αισθητήρες υπερήχων στους προφυλακτήρες σαρώνουν το χώρο για να δουν αν είναι αρκετός. Στη συνέχεια, ο οδηγός σταματάει το αυτοκίνητο, επιλέγει την όπισθεν και αφήνει το τιμόνι. Το Park Assist δείχνει την πορεία του αυτοκινήτου μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων. Τόσο απλά λοιπόν, ο… εφιάλτης του παρκαρίσματος γίνεται μια πανεύκολη διαδικασία στο VW Polo μέσω του προαιρετικού συστήματος Park Assist.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

To Park Assist ανήκει στην ομπρέλα των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive. Επίσης, το Polo έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στα δύσκολα τεστ ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP.

Get it on Google Play Download on the App Store