Το VW Polo προσέχει τα νώτα του οδηγού του!

Η ασφάλεια που παρέχει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, δεν αρκεί μόνο στο να προστατεύει αποτελεσματικά τους επιβάτες του σε μια σύγκρουση, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να βοηθά τον οδηγό στο να την αποφύγει.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

Το νέο VW Polo, μέσω της πλατφόρμας των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive, κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, εύκολη και ξέγνοιαστη, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Δύο από τα πολύ σημαντικά συστήματα, είναι το Blind Spot Monitor, το οποίο συνδυάζεται με το Rear Traffic Alert. Ας δούμε παρακάτω τι είναι αυτά τα συστήματα και πως λειτουργούν:

Blind Spot Monitor: Προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα στο τυφλό σημείο, μέσω ένδειξης LED που αναβοσβήνει στον εξωτερικό καθρέπτη. Αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο σύγκρουσης με όχημα που βρίσκεται στο πλάι και πίσω. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα από την ταχύτητα των 15 χλμ./ώρα και χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να παρακολουθεί μια περιοχή περίπου 20 μέτρων γύρω από το όχημα. Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ατυχήματος με όχημα που βρίσκεται πλάι από το Polo και δεν φαίνεται μέσω του εξωτερικού καθρέπτη.

Δείτε ακόμη: VW Polo TDI σε χαμηλότερη τιμή για μέγιστη οικονομία

Rear Traffic Alert: Είναι εξαιρετικά χρήσιμο, όταν ο οδηγός κάνει όπισθεν και δεν βλέπει αν πλησιάζει από πίσω άλλο όχημα. Αν δεν φρενάρει ο οδηγός, τότε το σύστημα επεμβαίνει από μόνο του στα φρένα, για να να αποτρέψει μια σύγκρουση. Το σύστημα όχι μόνο «αναγνωρίζει» τα ακίνητα ή κινούμενα οχήματα ακριβώς πίσω από το Polo, αλλά και τα οχήματα που πλησιάζουν από την πλευρά που είναι ελάχιστα ορατά από τον οδηγό. Η μονάδα αισθητήρα που βασίζεται σε ραντάρ ανιχνεύει ακόμα και οχήματα σε απόσταση έως και 40 μέτρων και αναγνωρίζει οχήματα που κινούνται σε ταχύτητες από 4 χλμ./ώρα και άνω.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι το νέο VW Polo έχει βαθμολογία 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, αξιολόγηση, την οποία ανταγωνιστικά μοντέλα που λανσάρονται ακόμα και σήμερα, δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν.

Δείτε ακόμη: VW Polo με κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Get it on Google Play Download on the App Store