VW Polo με στάνταρ το Multi Collision Brake

Η ασφάλεια, είναι ένας από τους τομείς που διαπρέπει το νέο VW Polo, καθώς είναι εξοπλισμένο από την αρχική του έκδοση με πολλά συστήματα που βοηθούν τον οδηγό στο να αποφύγει μια πρόσκρουση, αλλά και στο να μειωθούν οι επιπτώσεις μετά από μια σύγκρουση.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

Μέσω των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης IQ.Drive, το νέο VW Polo κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, εύκολη και ξέγνοιαστη, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Μεταξύ των συστημάτων που χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς, είναι και το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων Multi Collision Brake.

Με δεδομένο ότι σχεδόν 1 στα 4 αυτοκινητικά ατυχήματα με τραυματισμούς οφείλονται σε πολλαπλές συγκρούσεις, το σύστημα Multi Collision Brake μειώνει την πιθανότητα και την ένταση πολλαπλών συγκρούσεων, μέσω αυτόματης παρέμβασης των φρένων. Μετά τη διαδικασία φρεναρίσματος, ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μπορεί αν χρειαστεί να επιταχύνει ή να φρενάρει περαιτέρω. Ο σκοπός αυτού του συστήματος ασφαλείας, που τοποθετείται στο βασικό εξοπλισμό του Polo, είναι η αποτροπή επακόλουθων συγκρούσεων μετά από ένα ατύχημα.

Δείτε ακόμη: VW Polo TDI σε χαμηλότερη τιμή για μέγιστη οικονομία

Από την αρχική έκδοση 1.0 MPI των 12.950 ευρώ, το νέο VW Polo εξοπλίζεται με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Σύστημα επιτήρησης πεζών, Σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών, 6 αερόσακους, Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών) και Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο VW Polo έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, βαθμολογία την οποία μικρά ανταγωνιστικά μοντέλα που λανσάρονται ακόμα και σήμερα, δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν.

Δείτε ακόμη: VW Polo με κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Get it on Google Play Download on the App Store