Δοκιμή Mitsubishi Space Star 1.0 Mivec

Το όνομα Space Star επέστρεψε για την Mitsubishi το 2013 όχι όμως ως ένα μεσαίων διαστάσεων MPV αλλά ως ένα αυτοκίνητο πόλης. Πρόσφατα η ιαπωνική φίρμα ανανέωσε και βελτίωσε σημαντικά το μικρό της μοντέλο ενώ επιπρόσθετα τοποθέτησε κάτω από το καπό του ένα ακόμα μικρότερο κινητήρα και το προσφέρει σε μία και μοναδική έκδοση με τιμή 9.990 ευρώ.

Ανανεωμένη εμφάνιση

Εξωτερικά το Mitsubishi Space Star απέκτησε ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα με νέα φωτιστικά σώματα, μάσκα, καπό και προφυλακτήρα. Κατά μήκος του αμαξώματος συναντούμε τροχούς 14 ιντσών με νέας σχεδίασης τάσια ενώ στο πίσω μέρος έχουμε νέο σχεδιασμό στον προφυλακτήρα, φώτα τεχνολογίας Led αλλά και διαφοροποιημένη αεροτομή. Η τελευταία καταφέρνει και διατηρεί την εξαιρετική αεροδυναμική επίδοση (cd: 0.27). Οι εν λόγω επεμβάσεις έφεραν και αύξηση του μήκους κατά 85 χιλιοστά (συνολικά 3.795 χιλιοστά), νούμερα ωστόσο που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τις εξωτερικές διαστάσεις και όχι με το χώρο που προορίζεται για τους επιβάτες στην καμπίνα.

Λειτουργικό εσωτερικό

Mitsubishi Space Star 10 8

Στην καμπίνα του Mitsubishi Space Star εντοπίζουμε νέο σχεδιασμό στον πίνακα οργάνων, ανανεωμένη οθόνη πληροφοριών καθώς και πιο εμφανές οικονομόμετρο με στόχο την προτροπή του οδηγού στην οικονομικότερη οδήγηση. Νέα όψη έχει και το 3άκτινο τιμόνι. Σχεδιαστικά έχουμε μία λιτή εικόνα που εστιάζει κυρίως στο κομμάτι της λειτουργικότητας με άριστη εργονομία. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι σκληρά αλλά έχουν καλή συναρμογή και φινίρισμα και δείχνουν ικανά να αντέξουν στο χρόνο και στην πολυχρησία. Πρακτικά υπάρχουν οι απαραίτητες θήκες για μικρά και μεγάλα αντικείμενα ενώ οι χώροι για τους επιβάτες είναι άκρως ικανοποιητικοί για το μέγεθος του μοντέλου. Ίσως μόνον οι οδηγοί άνω των 1.80 να θελήσουν το κάθισμα να τοποθετούνταν ακόμα πιο πίσω.

Μικρός αλλά αποδοτικός ο κινητήρας

Βασικό μοτέρ του Mitsubishi Space Star είναι το τρικύλινδρο των 999 κ.εκ. με τους 71 ίππους και τα 88 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό πεντατάχυτο κιβώτιο το οποίο είναι εύχρηστο και με σαφές κούμπωμα. Το χαμηλό βάρος των 845 κιλών συμβάλει στις ικανοποιητικές ρεπρίζ ενώ η μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου δεν αναγκάζει τον οδηγό να αλλάζει συχνά σχέση μέσα στην πόλη. Σαφέστατα η απόδοση του κινητήρα για αστική χρήση κρίνεται άκρως επαρκής. Παράλληλα το μοτέρ αποδεικνύεται αρκετά οικονομικό έχοντας μέση κατανάλωση στα 5,1 λτ/100χλμ.

Βελτιωμένο στο δρόμο

Mitsubishi Space Star 10 4

Το στοιχείο που γίνεται αντιληπτό άμεσα είναι η φανερά βελτιωμένη λειτουργία της ανάρτησης. Το απελθόν μοντέλο εμφάνιζε κλίσεις στις στροφές και δεν ήταν σταθερό στις μέτριες και υψηλές ταχύτητες, στοιχεία που δεν παρατηρούνται πλέον. Παράλληλα δεν έχουμε να κάνουμε με ένα σκληρό αυτοκίνητο που ταλαιπωρεί τους επιβάτες του. Κάθε άλλο καθώς η ανάρτηση είναι άνετη και ενδοτική στις κακοτεχνίες. Επιπρόσθετα το τιμόνι είναι σαφές και γρήγορο αλλά από πλευράς αίσθησης υστερεί αισθητά. Στα πολύ θετικά ο κύκλος στροφής του Mitsubishi Space Star στα 4.6 μέτρα, επίδοση που είναι πολύ καλή επίδοση και φανερώνει την ευελιξία του.

Συνολικά το Mitsubishi Space Star με τον κινητήρα του 1 λίτρου αποτελεί ένα μοντέλο που προτάσσει την πολύ χαμηλή τιμή των 9.990 ευρώ (τιμή με έκπτωση 450 ευρώ) αλλά δε μένει σε αυτήν καθώς προσθέτει ευελιξία, ευχρηστία και οικονομία κατά την καθημερινή μετακίνηση. Επιπρόσθετα συνοδεύεται με εγγύηση και οδική βοήθεια διάρκειας πέντε ετών.

(+) Τιμή, Ευχρηστία, Πρακτικότητα, Κινητήρας, Κατανάλωση, Χώροι
(-) Λιτή σχεδίαση εσωτερικού, Αίσθηση τιμονιού

Καύσιμο
Βενζίνη
Κυβισμός (κ.εκ.)
999
Κύλινδροι/βαλβίδες
3/12
Ταχύτητες
5
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
71/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
88/5.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
13,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
172
Αστική (λτ./100 χλμ.)
4,6
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
3,6
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
4
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
92
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ)
82,8
Εμπρός ανάρτηση
Γόνατα ΜακΦέρσον
Πίσω ανάρτηση
Ημιάκαμπτος άξονας
Εμπρός φρένα
Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρένα
Ταμπούρα
Υποβοήθηση τιμονιού
Ηλεκτρική
Μήκος (χλστ.)
3.795
Πλάτος (χλστ.)
1.665
Ύψος (χλστ.)
1.505
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.450
Βάρος (κιλά)
845
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
235
Αστέρια
(4)
Ασφάλεια ενηλίκου
90
Ασφάλεια παιδιού
72
Ασφάλεια πεζού
73
Επικουρικά συστήματα
55
ESP
 
Αερόσακοι
6
Αυτόνομη πέδηση
 
Διατήρηση Λωρίδας
 
Έλεγχος τυφλών σημείων
 
Αναγνώριση πινακίδων
 
Αυτόματα φώτα
 
Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες
 
Ψηφιακός πίνακας οργάνων
 
Σύστημα πολυμέσων
 
Κάμερα οπισθοπορείας
 
Ηλεκτρικά παράθυρα
2
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
9.990
Get it on Google Play Download on the App Store