Νέο Nissan NP300 Navara με ντίζελ κινητήρα 2.3 λτ. 190 ίππων

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει το ολοκαίνουργιο, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Nissan NP300 Navara, το οποίο είναι πλήρως αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά από τα crossover της Nissan και τα pick-up. Παράλληλα, η Nissan ενισχύει και την αξιοπιστία του μέσω της εγγύησης 5 ετών ή έως 160.000 χλμ.

Σχεδιαστικά κερδίζει τις εντυπώσεις με το μοντέρνο και δυναμικό του σχεδιασμό, όπου ξεχωρίζουν η μεγάλη νίκελ μάσκα, ο μυώδης προφυλακτήρας, τα εμπρός φώτα με τα ενσωματωμένα LED και η αεροτομή στην πόρτα του χώρου φόρτωσης. Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό, το οποίο δε διαφέρει από ενός SUV μοντέλου, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε εξοπλισμό και ανέσεις (στο διπλοκάμπινο).

Για την κίνηση του νέου NP300 Navara υπάρχει ο καινούργιος ντίζελ 2.3 λτ. dCi σε δύο εκδόσεις ισχύος, με απόδοση 160 και 190 ίππων. Το ισχυρότερο εφοδιάζεται για πρώτη φορά με διπλό τούρμπο, εξασφαλίζοντας μειωμένες εκπομπές CO2 και χαμηλότερα κόστη. Παράλληλα ο νέος 2.3 λτ. dCi είναι έως 24% πιο αποδοτικός και οικονομικός από τον 2.5 diesel που αντικαθιστά. Για τη μετάδοση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς υπάρχει το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο 7 ταχυτήτων.

Για περισσότερη άνεση και σταθερότητα στο δρόμο, η Nissan σχεδίασε νέα πίσω ανάρτηση πενταπλών συνδέσμων για το διπλοκάμπινο μοντέλο, η οποία είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτερη από του προγενέστερου Navara με τον άκαμπτο άξονα και τα φύλλα σούστας. Η τελευταία χρησιμοποιείται στο King Cab και ελάφρυνε 7 κιλά, ενώ μείωσε και τον θόρυβο κύλισης.

Όσον αφορά τα βάρη, το ωφέλιμο φορτίο φτάνει έως τον 1 τόνο και η ελκτική ικανότητα ανέρχεται στα 3.500 κιλά. Επιπλέον, η καρότσα είναι μακρύτερη κατά 67 χιλιοστά από του προγενέστερου μοντέλου, φτάνοντας τα 1.578 χλστ. στο Double Cabκαι τα 1.788 χλστ. στο King Cab.

Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι η ασφάλεια και τεχνολογία που διαθέτει το νέο Navara. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται περιμετρική κάμερα, επιβράδυνση εκτάκτου ανάγκης, Cruise Control, συστήματα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κατάβασης, είσοδος χωρίς κλειδί κ.α.

Η πρεμιέρα του νέου NP300 Navara θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης όπου θα ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ μετά θα ακολουθήσει το λανσάρισμά του στις αγορές.

Παρακολουθείστε και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store