Νέο Opel Corsa με κατανάλωση από 3,2 λτ./100 χλμ.

Η Opel ανακοινώνει τα πρώτα τεχνικά στοιχεία για το νέο, 5ης γενιάς Corsa, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (4 – 19 Οκτωβρίου), ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα εργοστάσια Zaragoza και Eisenach πριν από το τέλος της χρονιάς.

Από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του νέου Corsa αποτελεί ο νέος, τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, σε δύο εκδόσεις ισχύος 90 και 115 ίππων και 170 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. Στην ισχυρότερη έκδοση επιταχύνει στα 80-120 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ., ενώ σε συνδυασμό και με το στάνταρ Start/Stop, η κατανάλωση ανέρχεται στα 4,3 λτ./100 χλμ. Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Corsa επεκτείνεται με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 turbo 100 ίππων και 200 Nm ροπής και τους ατμοσφαιρικούς 1.2 λτ. και 1.4 λτ. απόδοσης 70 και 90 ίππων. Επιπλέον, πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 οι ντίζελ 1.3 CDTI με 75 και 95 ίππους, κατανάλωση 3,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 89 γρ./χλμ. (ο 95hp).

Επίσης, και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Με το λανσάρισμα του νέου Corsa, η Opel προσφέρει επίσης τη νεότερη γενιά εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου καθώς και το νέο Easytronic 3.0. Με το νέο Easytronic 3.0 στην έκδοση  Corsa 1.4 ecoFLEX 90 hp, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί στα 4,7 λτ./100 χλμ. και με εκπομπές CO2 στα 110 γρ./χλμ.

Στο πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό κυριαρχεί και η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του προαιρετικού συστήματος infotainment IntelliLink με τις πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Στον εξοπλισμό του νέου Corsa περιλαμβάνονται ακόμα προβολείς bi-xenon με φώτα ημέρας LED και φωτισμό στροφών, το Advanced Park Assist που εκτελεί αυτόματα ελιγμούς διεύθυνσης στο παρκάρισμα και οι αισθητήρες του Side Blind Spot Alert που ανιχνεύουν αντικείμενα ή άλλα οχήματα στα ‘τυφλά σημεία’ του οδηγού.

Επίσης, διατίθεται Rearview Camera (κάμερα οπισθοπορείας), τα συστήματα Opel Eye με Road Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication και Forward Collision Warning και  το στάνταρ σύστημα παρακολούθησης πίεσης Ελαστικών (Tire Pressure Monitoring System).

Το νέο σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας διαθέτει νέα γεωμετρία κρεμαγιέρας και χαρτογράφηση υποβοήθησης διεύθυνσης για πιο ακριβή απόκριση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση. Νέο στάνταρ χαρακτηριστικό που σας προσφέρει ελαφρύτερο τιμόνι στους ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες , το City mode ενεργοποιείται εύκολα μέσω μπουτόν. Το τιμόνι, τα εμπρός καθίσματα και τώρα το ThermaTec παρμπρίζ είναι θερμαινόμενα.

Get it on Google Play Download on the App Store