Τι δείχνει το βελάκι στην ένδειξη καυσίμου;

Κάθε τι στο αυτοκίνητο είναι εκεί για να εξυπηρετεί έναν σκοπό και όχι τυχαία. Όπως και αυτό το βελάκι στην ένδειξη στάθμης καυσίμου, το οποίο δείχνει αριστερά ή δεξιά και υπάρχει στα περισσότερα αυτοκίνητα. Γνωρίζετε όμως τι σημαίνει; Και αν όχι έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Δείτε ακόμη: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει απόδοση

Όταν έχεις το αυτοκίνητό σου σίγουρα μαθαίνεις αργά η γρήγορα, που έχει το πορτάκι του ρεζερβουάρ και αναλόγως πράττεις όταν μπαίνεις σε ένα βενζινάδικο για ανεφοδιασμό. Πας δηλαδή κοντά στην αντλία με την πλευρά του αυτοκινήτου που είναι το πορτάκι, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία.

Δείτε επίσης: Πως να μετρήσετε την κατανάλωση καυσίμου

Τι γίνεται αν το ξεχνάς ή αν δεν οδηγείς συνέχεια το ίδιο αυτοκίνητο ή αν είσαι σε ένα ενοικιαζόμενο και δεν ξέρεις αν το πορτάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι από δεξιά ή από αριστερά;

Εκεί ακριβώς έρχεται να σε βοηθήσει το συγκεκριμένο βελάκι, καθώς είναι αυτό που θα σου δείξει αυτή ακριβώς την πληροφορία. Από ποια πλευρά του αυτοκινήτου που οδηγείς είναι το πορτάκι του ρεζερβουάρ.

Αυτή είναι και η μόνη λύση για να καταλάβει κανείς από ποια πλευρά θα παρκάρει το αυτοκίνητό του δίπλα στην αντλία καυσίμου στο βενζινάδικο, χωρίς να κατέβει και να το ψάχνει, διευκολύνοντας έτσι και τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Δείτε επίσης: 10 εντολές οικονομικής οδήγησης

Get it on Google Play Download on the App Store