Υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα. Γνωρίζετε τι κάνει;

Σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις στο εσωτερικό τους, οι οποίες έχουν ίδια σήμανση και λειτουργία, ανεξαρτήτως μάρκας και τύπου μοντέλου. Μία από αυτές τις ενδείξεις που χρησιμοποιείται συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες και όταν έχει κρύο ή βρέχει και είναι τα παράθυρα κλειστά, είναι αυτή που σας δείχνουμε και χρησιμοποιείται για το ξεθάπωμα του πίσω παρμπρίζ.

Δείτε ακόμη: Με τι δεν θαμπώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου; (+video)

Όταν ο οδηγός δει από τον εσωτερικό καθρέπτη ότι το πίσω παρμπρίζ έχει θολώσει από την υγρασία ή έχει παγώσει από το χιόνι, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το σχετικό διακόπτη με αυτή την ένδειξη της αντίστασης, ο οποίος συνήθως βρίσκεται κοντά με τα υπόλοιπα χειριστήρια του air condition ή του αυτόματου κλιματισμού. Μέσα σε λίγα λεπτά το πίσω παρμπρίζ θα ξεθαμπώσει, ενώ μετά από λίγο η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα.

Ποτέ μην αφήνετε θολωμένο το πίσω παρμπρίζ γιατί δεν θα μπορείτε να ελέγχετε την κυκλοφορία πίσω από το όχημά σας και έτσι μπορεί να προκαλέσετε ατύχημα. Δυστυχώς θα έχετε παρατηρήσει στους δρόμους ότι κάποιοι οδηγοί κυκλοφορούν το χειμώνα με το πίσω παρμπρίζ αλλά και όλα τα υπόλοιπα παράθυρα θολωμένα από την υγρασία. Συνήθως το ίδιο μπουτόν χρησιμοποιείται και για την ενεργοποίηση της λειτουργίας των θερμαινόμενων καθρεπτών, για να στεγνώσει το κάτοπτρο από τις σταγόνες της βροχής ή την υγρασία.

Δείτε ακόμη: Πόσα χιλιόμετρα κάνεις με λαμπάκι;

Προσοχή! Για να αποφύγετε ζημιά στους αγωγούς που είναι ενσωματωμένοι στην εσωτερική επιφάνεια του πίσω παρμπρίζ (τις λεπτές οριζόντιες γραμμές), μη χρησιμοποιείτε ποτέ αιχμηρά αντικείμενα ή καθαριστικά παραθύρων που περιέχουν διαβρωτικά για να καθαρίσετε το παράθυρο.

Get it on Google Play Download on the App Store