Νέα Porsche Panamera 4 E-Hybrid με 2,5 λίτρα κατανάλωση!

Η γκάμα της νέας Porsche Panamera αποκτά την πιο «οικολογική» έκδοση Panamera 4 E-Hybrid, η οποία συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με κατανάλωση βενζίνης μικρότερη και από ένα σκούτερ.

Την κίνησή της αναλαμβάνει ένα plug-in hybrid σύστημα με κινητήρα βενζίνης 2.9 λτ. V6 biturbo ισχύος 330 ίππων και 450 Nm ροπής και ένα ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 462 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωση είναι 2,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 56 γρ./χλμ. Για τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς φροντίζει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PDK, το οποίο όμως δε διαθέτει το ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα του προηγούμενου μοντέλου, αλλά ηλεκτρομηχανικό, το οποίο εξασφαλίζει πιο γρήγορες αλλαγές.

Από πλευράς επιδόσεων, η νέα Panamera 4 E-Hybrid επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 278 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η εκκίνησή της γίνεται με την ηλεκτρική ενέργεια και μπορεί να διανύσει αποστάσεις έως 50 χιλιομέτρων ως αμιγώς ηλεκτρική με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ενέργειά του από τα υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων – λιθίου χωρητικότητας 14,1 kWh, η οποία έχει ίδιο βάρος με την προγενέστερη των 9,4 kWh, ενώ είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ. Ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτίσει πλήρως είναι στις 5,8 ώρες ή 3,6 ώρες μέσω του ταχυφορτιστή.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφόρων προγραμμάτων οδήγησης, όπως είναι τα Sport και Sport Plus, αλλά και τα υβριδικά E-Power (αμιγώς ηλεκτρική), Hybrid Auto (μέγιστη οικονομία), E-Hold (διατήρηση της φόρτισης) και E-Charge (ο κινητήρας φορτίζει τη μπαταρία).

Η νέα Porsche Panamera 4 E-Hybrid είναι άμεσα διαθέσιμη προς παραγγελία στη Γερμανία σε τιμές που ξεκινούν από 107.553 ευρώ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Απριλίου του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store