Όποιος προλάβει το SEAT Leon Cupra R

Το κορυφαίο -σε επιδόσεις- μοντέλο της SEAT, το Cupra R το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό να παράγεται, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2017. Συνολικά μόνο 799 Leon Cupra R θα κατασκευαστούν, από τα οποία τα 300 θα συνδυάζονται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG και τα υπόλοιπα 499 με μηχανικό 6άρι κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμη: Όταν χρησιμοποιείς Ferrari 300.000 ευρώ για… ξυπνητήρι (+video)

Την κίνηση του SEAT Leon Cupra R αναλαμβάνει ο 2.0 TSI με απόδοση 310 ίππων (300 PS με το DSG) και 380 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ., ο οποίος επιταχύνει το αμάξωμα των 1.378 κιλών από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά 250 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ για καλύτερη οδική συμπεριφορά έχει έχει επαναρυθμιστεί η ενεργή ανάρτηση DCC και το μπλοκέ διαφορικό. Επίσης, έχουν αυξηθεί τα μετατρόχια, έχει αλλάξει η γωνία κάμπερ και εφοδιάζεται με φρένα της Brembo.

Εξωτερικά, το κορυφαίο Leon ξεχωρίζει από το carbon εμπρόσθιο σπόιλερ, την επίσης ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή, τις νέες πλαϊνές ποδιές, τον πίσω διαχύτη, τα καπάκια καθρεπτών στο χρώμα του χαλκού (όπως και το σήμα) και τους τονισμένους θόλους των τροχών, που φιλοξενούν τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό του Leon Cupra R συναντούμε επενδύσεις από ανθρακόνημα και χρωματισμούς σε χαλκό, μαζί με ένα πιο σπορ τιμόνι υπενδεδυμένο με αλκαντάρα, αλλά και αντίστοιχη επένδυση για τον επιλογέα ταχυτήτων.

Διαβάστε ακόμη: Καταργείται η έκπτωση στα πρόστιμα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Get it on Google Play Download on the App Store