Ανανεωμένο SEAT Ibiza Cupra 1.8 TSI με απόδοση 192 ίππων

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza παρουσιάζεται και στην κορυφαία του έκδοση Cupra, η οποία εκτός από τις αισθητικές αναβαθμίσεις φέρει και σημαντικές μηχανικές με την αντικατάσταση του 1.4 TSI κινητήρα. Όπως και στο ανανεωμένο VW Polo GTI, τη θέση του πήρε ο 1.8 TSI απόδοσης 192 ίππων και 320 Nm ροπής από τις μόλις 1.450 σ.α.λ. (έναντι 180 PS και 250 Nm ροπής του 1.4 TSI). Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα (-0,3 δλ.), η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα και η κατανάλωση περιορίζεται στα 6,0 λτ./100 χλμ.  Παράλληλα, συνδυάζεται και με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο έναντι του αποκλειστικά DSG που υπήρχε πριν.

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza Cupra εξοπλίζεται στάνταρ με 17 ιντσών ζάντες και πιο σφιχτή ανάρτηση. Νέο στοιχείο αποτελεί το Cupra Drive Profile, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού επιλέγεται η πιο σφιχτή ή άνετη ανάρτηση, ενώ ταυτόχρονα τροποποιείται η συμπεριφορά του συστήματος διεύθυνσης. Για τη μείωση της υποστροφής σε πιεσμένους ρυθμούς φροντίζει και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS.

Το σπορτίφ προφίλ του τονίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα με τα ενσωματωμένα φώτα LED ημέρας, τα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα, ο διαχύτης πίσω και η τοποθετημένη στο κέντρο του προφυλακτήρα τραπεζοειδής απόληξη της εξάτμισης. Αναβαθμισμένο με την σειρά του είναι και το εσωτερικό σε επενδύσεις και υλικά, ενώ τοποθετήθηκε νέο τιμόνι και σύστημα inrfotainment.

Get it on Google Play Download on the App Store