Νέες φωτογραφίες της Skoda Octavia RS

Πριν από ένα περίπου μήνα παρουσιάστηκε επίσημα η νέα κορυφαία Skoda Octavia RS στις εκδόσεις με το σεντάν και το στέισον βάγκον αμάξωμα, χωρίς όμως να δοθούν φωτογραφίες από το εσωτερικό. Το τελευταίο κάνει την πρώτη του εμφάνιση μέσω του καταλόγου της Octavia RS και χωρίς κραυγαλέα και περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού διαθέτει τα απαραίτητα δυναμικά χαρακτηριστικά. Ορισμένα από αυτά είναι το τριών ακτινών τιμόνι με το διάτρητο δερμάτινο τιμόνι, τα τύπου μπάκετ καθίσματα, οι επενδύσεις ανθρακονήματος στις πόρτες και στην βάση του επιλογέα των ταχυτήτων και τα ανοξείδωτα πεντάλ.

Εξωτερικά την σπορτίφ εμφάνιση της Octavia RS τονίζουν η μαύρη μάσκα, οι ανασχεδιασμένοι και πιο μυώδεις προφυλακτήρες, οι προσθήκες στα μαρσπιέ, η πίσω διακριτική αεροτομή, το διαχύτη ο πίσω προφυλακτήρα με τις δύο τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων και οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 17, 18 ή 19 ιντσών.

Την κίνηση της νέας Octavia RS αναλαμβάνουν δύο κινητήρες, o 2.0 TSI 220 HP και ο 2.0 TDI 184 HP, αμφότεροι συνδυασμένοι με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με επίσης 6 σχέσεων DSG. Με τον 2.0 TSI επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 248 χλμ./ώρα, ενώ με τον 2.0 TDI τα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 8,1 δλ. και η τελική φτάνει τα 232 χλμ./ώρα (επιδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο).

Για τη δυναμική συμπεριφορά του σπορτίφ μεσαίου Skoda φροντίζει η πιο σφιχτή ανάρτηση, η οποία είναι παράλληλα χαμηλωμένη κατά 12 χιλιοστά (13 χλστ. στην Octavia Combi RS). Επιπλέον, εφοδιάζεται με το XDS ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ενώ όπως αναφέρει η φίρμα, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης προσφέρει μεγάλη ακρίβεια και αμεσότητα. 

Δείτε ακόμα: Νέο Skoda Rapid RS

 

Get it on Google Play Download on the App Store