Οδήγηση με ισχυρούς ανέμους. Τι πρέπει να προσέχουμε (+video)

Ο καιρός μπορεί να είναι προβλέψιμος πλέον, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει τα πάντα για να μας προειδοποιήσει εγκαίρως, όμως αναπόφευκτα θα πρέπει να οδηγήσουμε και όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα, αφού οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν περιθώρια επιλογών.

Δείτε ακόμη: Οδήγηση στη βροχή και τι πρέπει να προσέχουμε

Εμείς, λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στην χώρα μας αυτές τις ήμερες πήραμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα άρθρο για το τι ακριβώς πρέπει να προσέχουμε, όταν πνέουν ισχυρή άνεμοι για να μην βιώσουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

  1. Κρατάμε πάντοτε το τιμόνι του αυτοκινήτου με τα δύο χέρια. Εντάξει, πάντοτε πρέπει να το κάνουμε αυτό, ειδικά όμως όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς ριπές πλευρικών ανέμων ενδέχεται να επηρεάσουν την ευθυβολία του αυτοκινήτου. Τα χέρια σας να είναι πάντοτε στις θέσεις 10 και 2 του ρολογιού. Αυτές είναι οι θέσεις που δίνουν καλύτερο έλεγχο.
  2. Κάποια αυτοκίνητα είναι πιο ευπαθή από κάποια άλλα στους ανέμους. Όσο μεγαλύτερα τόσο χειρότερα. Έχετε το νου σας ειδικά στα φορτηγά, καθώς έχουν μεγάλες επιφάνειες και οι πλευρικοί άνεμοι τα επηρεάζουν πολύ. Αν είστε σε αυτοκινητόδρομο, φροντίστε να μην είστε στο πλάι ενός φορτηγού. Προσπεράστε το ή μείνετε πίσω του σε απόσταση ασφάλειας.
  3. Περιορίστε την ταχύτητά σας. Οι αυξημένες ταχύτητες δεν βοηθούν στην καταπολέμηση των ισχυρών ανέμων, όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι. Μικρότερη ταχύτητα σημαίνει μεγαλύτερο και καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου.
  4. Έχετε πάντοτε το νου σας σε… ιπτάμενα αντικείμενα. Σακούλες που μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητά σας, πινακίδες που μπορεί να ξηλωθούν, δέντρα, κάδοι και τόσοι άλλοι κίνδυνοι μπορεί να βρεθούν στον δρόμο σας. Φυσικά απομακρυνθείτε από αυτοκίνητα που κουβαλούν πράγματα (στρώματα, ξύλα κλπ.).
  5. Παρκάρετε σε κλειστό πάρκινγκ ή σε ανοικτό χώρο. Σιγουρευτείτε αν γίνεται, πως κοντά στο αυτοκίνητό σας δεν υπάρχουν από πάνω ή κοντά του, ηλεκτροφόρα καλώδια, δέντρα ή υπό κατασκευή χώροι.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή στα πεσμένα φύλλα στους δρόμους!

Αυτές είναι οι πέντε συμβουλές μας, που πρέπει να έχετε κατά νου, όταν πρόκειται να πάρετε το αυτοκίνητό σας και έξω ο αέρας φυσάει μανιασμένα. Και μην ξεχνάτε. Πάντοτε να φροντίζετε να ενημερώνεστε για τον καιρό, για να είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για το τι θα αντιμετωπίσετε. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και ένα σχετικό video, για το τι πρέπει να προσέχετε όταν οδηγείτε σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Get it on Google Play Download on the App Store