Προσοχή! Νέα μέθοδος κλοπής αυτοκινήτων με μπουκάλι (+video)

Μέχρι πρότινος είχαμε να ανησυχούμε για το αυτοκίνητό μας όταν το αφήναμε παρκαρισμένο και σε περιπτώσεις που συναντούσαμε εμπόδιο καταμεσής του δρόμου, χωρίς προφανή λόγο ύπαρξης. Στο πρώτο ενδεχόμενο ο άτυχος οδηγός έρχεται αντιμέτωπος με το φριχτό συναίσθημα της απώλειας, ενώ στο δεύτερο διατρέχει κίνδυνο μέχρι και η σωματική του ακεραιότητα, καθώς οι επιτήδειοι επιτίθενται στο υποψήφιο θύμα όταν ακινητοποιήσει το όχημά του.

Δείτε ακόμα: Χώρισε και «μπούκαρε» με το Ram του σε σούπερ μάρκετ (+video)

Τώρα δεν χρειάζεται να επιστρατευτούν πολλά άτομα ή ιδιαίτερα τεχνάσματα για να μπει σε κίνδυνο η περιουσία μας, καθώς αρκεί ένα άδειο μπουκάλι νερού ή αναψυκτικού. Η μεθοδολογία, που ήδη προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην Νότιο Αφρική και έχει αρχίσει να ανησυχεί τις αστυνομικές αρχές σε Ευρώπη και Η.Π.Α., είναι απλή και νοσταλγική. Αντλεί έμπνευση από την παιδική μας ηλικία, τότε που βάζαμε μπουκάλια στην πίσω ρόδα του ποδηλάτου για προσομοιώνουμε την βαβούρα που έκαναν τα «παπιά» με τις ελεύθερες εξατμίσεις.

Το μπουκάλι τοποθετείται σε έναν τροχό από την μεριά του αυτοκινήτου που «βλέπει» πεζοδρόμιο, με την ελπίδα ότι ο ιδιοκτήτης θα κατευθυνθεί με μηχανικές κινήσεις (η δύναμη της συνήθειας, δηλαδή) στην πόρτα του οδηγού, χωρίς να ρίξει περαιτέρω ματιές στο αμάξωμα. Η κίνηση του οχήματος προκαλεί την τριβή του μπουκαλιού με τον τροχό και το εσωτερικό του θόλου του, κάτι που δημιουργεί απορία/ανησυχία στον ανυποψίαστο οδηγό, ο οποίος σταματάει και κατεβαίνει να ελέγξει από πού προέρχεται ο θόρυβος. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σβήσει το αμάξι, ούτε και θα αφαιρέσει τα κλειδιά από την μίζα, οπότε οι δράστες το εκμεταλλεύονται ορμώντας στο εσωτερικό και φεύγοντας  «του σκοτωμού».

Διαβάστε επίσης: Τι προσφέρουν οι 3κύλινδροι turbo κινητήρες;

Μάλιστα, εκτός από την απώλεια του οχήματος, έχουν σημειωθεί αρκετοί τραυματισμοί καθώς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες παρασέρνουν τα θύματα. Οπότε αν ακούσετε ανάλογο θόρυβο, σταματήστε σε σημείο με κίνηση και κατεβείτε αφού πρώτα ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας.

Get it on Google Play Download on the App Store