Νέο Suzuki Ignis με τετρακίνηση και μικρούς κινητήρες

Η Suzuki ανακοίνωσε τα νέα της μοντέλα που θα κάνουν πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, μεταξύ των οποίων περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ολοκαίνουργιο Ignis. Έτσι μαζί με το νέο Baleno επαναφέρει στο προσκήνιο δύο μοντέλα που είχαν σταματήσει να παράγονται εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ήταν δημοφιλή και αναγνωρίσιμα ως ονόματα.

Το νέο Ignis αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Suzuki iM-4 που είχε αποκαλύψει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Εξωτερικά παρουσιάζει μοντέρνο και ελκυστικό σχεδιασμό ειδικά στο εμπρός άκρο, όμως πίσω δεν είναι και τόσο κομψό. Λιτό και νεανικό είναι το εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί στην κονσόλα το σύστημα infotainment τύπου tablet. Την πρώτη εμφάνισή του κάνει και το Ignis-Trail Concept με την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση που συνδυάζει σπορτίφ στιλ με σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά.

Τεχνικές πληροφορίες δεν ανακοινώνει ακόμα η Suzuki, ωστόσο το νέο Ignis αναμένεται να έχει παραπλήσιες διαστάσεις με το iM-4 (ΜxΠxΥ: 3,7×1,7×1,6μ. και 2,4 μ. μεταξόνιο). Επιπλέον για την κίνησή του πιθανότατα θα υπάρχουν ο κινητήρας 1.2 DUALJET και ο turbo 1.0 Boosterjet. Παράλληλα η Suzuki αναφέρει ότι προσφέρεται για οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους και δύσβατα μονοπάτια, κάτι που σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται και με τετρακίνηση. Με μια πιο προσεκτική ματιά στην φωτογραφία που δείχνει το πίσω τμήμα του αμαξώματος διακρίνεται το διαφορικό.

Get it on Google Play Download on the App Store