Οι επιδόσεις του νέου Suzuki Baleno 1.2 90 PS και 1.0 110 PS

Η Suzuki ανακοίνωσε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά (απόδοση, επιδόσεις, καταναλώσεις κ.λπ) του νέου Suzuki Baleno, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη την άνοιξη του 2016. Το νέο Baleno θα προσφέρεται με τους κινητήρες 1.2 Dualjet ισχύος 90 ίππων και με τον turbo downsized 1.0 Boosterjet με απόδοση 110 ίππων και 170 Nm ροπής (Πατήστε Εδώ για τα τεχνικά χαρακτηριστικά). Ο 1.2 Dualjet συνδυάζεται είτε με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα κιβώτιο CVT και ο 1.0 Boosterjet με 5τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο.

Επιπλέον, ο 1.2 Dualjet συνδυάζεται με ένα μερικώς υβριδικό σύστημα SHVS το οποίο χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Επιπρόσθετα, το SHVS χρησιμοποιεί μια συμπαγή, ταχείας φόρτισης μπαταρία ιόντων λιθίου, επιτρέποντας έτσι τη συχνή υποβοήθηση του κινητήρα προς όφελος της μείωσης κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Το μήκους 3.995 χλστ., πλάτους 1.745 χλστ., ύψους 1.470 χλστ. και με μεταξόνιο 2.520 χλστ., νέο Suzuki Baleno βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία εξασφαλίζει αυξημένη κατά 10% ακαμψία του αμαξώματος με μείωση κατά 15% του συνολικού βάρους. Η ανάρτηση σχεδιάστηκε για άμεση ανταπόκριση στο χειρισμό, με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ελικοειδή ελατήρα και έναν ημιάκαμπτο άξονα με ελικοειδή ελατήρια πίσω. Τα ελαστικά με μειωμένη τριβή κύλισης βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου χωρίς να θυσιάζουν τη σταθερότητα, την άνεση και την απόδοση πέδησης.

Get it on Google Play Download on the App Store