BMW Driving Experience Mode

Το Driving Experience Mode της BMW είναι ένα προηγμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πρόγραμμα που μεταβάλλει αναλόγως διάφορα επιμέρους συστήματα του αυτοκινήτου το οποίο εφοδιάζει.

Μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα ECO PRO το οποίο και συμβουλεύει μέσω του πίνακα οργάνων σε πραγματικό χρόνο τον οδηγό , ώστε να επιτύχει την εκάστοτε στιγμή την βέλτιστη οικονομία με πληροφορίες που αναγράφονται στον πίνακα οργάνων (αλλαγή σχέσης, βέλτιστη περιοχή στροφών λειτουργίας του κινητήρα, μείωση ταχύτητας κίνησης για βέλτιστη κατανάλωση κλπ).

Το σύστημα αλλάζει την απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά του Servotronic του συστήματος διεύθυνσης, το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (DSC) και ανάλογα με την έκδοση τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του Steptronic κιβωτίου ταχυτήτων και την απόσβεση της ανάρτησης, ανάλογα με την θέση που θα επιλεχθεί (Comfort, Sport, Sport+).

Στην θέση Sport για παράδειγμα, η απόκριση στο γκάζι γίνεται πιο άμεση και το τιμόνι πιο κοφτερό αλλά και καλύτερο σε αίσθηση, ενώ την ίδια ώρα οι αλλαγές σχέσεων πραγματοποιούνται πιο άμεσα και η ανάρτηση σκληραίνει, όλα αυτά σε σχέση πάντα με την προηγούμενη επιλεγμένη θέση (στο παράδειγμά μας την Comfort).

Στην ρύθμιση Sport και Sport+ επίσης μπορεί μέσω σχετικού διακόπτη πάνω από εκείνον που ελέγχει το Driving Experience Mode, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει ή να αφαιρέσει πλήρως το σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος (DSC).

Get it on Google Play Download on the App Store