Toyota GT86 με… μεταμόσχευση κινητήρα από Ferrari 458 (video)

Μετατροπές αυτοκινήτων με κινητήρες που βγάζουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ίππους βλέπουμε σε τακτική βάση, ενώ δεν λείπουν και βελτιώσεις με μεγαλύτερους κινητήρες που προέρχονται από άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρείας. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με την πιο «τρελή» μετατροπή, όπου σε ένα Toyota GT86 τοποθετήθηκε κινητήρας από Ferrari 458!

Στην θέση του χαμηλού 2λιτρου 4κύλινδρου boxer των 200 ίππων, τοποθετήθηκε ένας «θηριώδης» V8 4.5 λτ., ο οποίος στην 458 Italia είχε εργοστασιακή ισχύ 570 ίππων, δηλαδή 2,85 φορές πιο ισχυρός από το αρχικό μηχανικό σύνολο. Αναμενόμενα η τοποθέτησή του σε ένα αυτοκίνητο με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά έχει πολλές δυσκολίες που πρέπει να έρθουν εις πέρας, έως τον Οκτώβριο όπου θα είναι έτοιμο το Toyota «4586».

Καταρχήν, όπως έχει τοποθετηθεί ο νέος κινητήρας στο GT86, οι εισαγωγές αέρα βρίσκονται στη βάση του παρμπρίζ. Η λύση για την παροχή του πολύτιμου αέρα θα δοθεί μέσω σωλήνων που θα περνούν πίσω από το ταμπλό και θα καταλήγουν στα εμπρός φτερά. Παράλληλα, λόγω του ότι δεν χωρούν τα βεντιλατέρ εμπρός για την ψύξη του κινητήρα, θα γίνει ειδική πατέντα, όπου θα τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του GT86 και ο αέρας θα έρχεται μέσω αεραγωγών από την οροφή του αυτοκινήτου.

Φυσικά έχουν γίνει οι απαραίτητες ενισχύσεις στη δομή του πλαισίου και έχει τοποθετηθεί rollcage, ενώ θα υπάρξουν και πολλές ακόμα αλλαγές στη μετάδοση, φρένα, αναρτήσεις κ.λπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Toyota «4586» μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store