Συλλεκτικό Renault Clio V6 του 2002 με 7.100 χιλιόμετρα!

Ένα από τα πιο μοναδικά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει η Renault, ήταν και το Clio V6, το οποίο παράχθηκε μεταξύ 2001 και 2005 (ανανεώθηκε το 2003). Σε σχέση με τα υπόλοιπα Clio δεύτερης γενιάς που βασιζόταν, το Clio V6 έφερε πάρα πολλές αλλαγές, τόσο κυρίως μηχανικές όσο και αισθητικές.

Καταρχήν διαθέτει τοποθετημένο στο κέντρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 3.0 λτ. V6, απόδοσης 230 ίππων και 300 Nm ροπής, ο οποίος σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει το μικρό σπορ πισωκίνητο μοντέλο στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα. Επίσης εξωτερικά είναι αρκετά «φουσκωμένο» λόγω των πλατύτερων μετατροχίων, διαθέτει αεραγωγούς στα πίσω φτερά για την ψύξη του κινητήρα, πιο σπορ προφυλακτήρες, δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο του προφυλακτήρα κ.λπ.

Ένα από αυτά τα λίγα Clio V6 που κυκλοφόρησαν και έχει παραμείνει σαν να είναι καινούργιο, είναι και το εικονιζόμενο μοντέλο του 2002, το οποίο έχει διανύσει μόλις 7.200 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την αγγελία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο η τιμή του είναι πολύ υψηλή αφού ζητείται το ποσό των 44.950 ευρώ! Σίγουρα όμως αποτελεί ένα μοναδικό αυτοκίνητο και παρόμοιό του δεν πρόκειται να δούμε στο μέλλον, λόγω της φιλοσοφίας του downsizing και των ολοένα και περισσότερων ηλεκτρονικών συστημάτων. 

Get it on Google Play Download on the App Store