Νέο SUV Lada XCODE με turbo κινητήρα και τετρακίνηση

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας η Lada αποκαλύπτει το νέο πρωτότυπο μοντέλο της XCODE, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και αποτελεί τον προάγγελο ενός νέου κόμπακτ SUV μοντέλου με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στον τομέα του ντιζάιν ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα X-style που έχουν υιοθετήσει τα νεότερα μοντέλα παραγωγής της Lada, το Vesta και το XRAY, ενώ χαρακτηρίζεται από την σπορτίφ αισθητική του, τα έντονα ανάγλυφα πλαϊνά, τις τοποθετημένες χειρολαβές των πίσω θυρών ψηλά στις πόρτες, το πίσω μέρος με την έντονη κλίση και τα φώτα τύπου μπούμερανγκ.

Το Lada XCODE concept διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά για τη μάρκα, όπως είναι κινητήρας με τούρμπο (δεν αναφέρεται αν είναι βενζίνης ή ντίζελ) σε συνδυασμό με τετρακίνηση, και τηλεματική πλατφόρμα LADA Connect που επιτρέπει τον χειρισμό διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου μέσω smartphone.

Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες πληροφορίες από ειδησεογραφικά μέσα της Ρωσίας, το Lada XCODE concept βασίζεται στην πλατφόρμα του Dacia Duster και όχι του Sandero, όπως το XRAY. Γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι το XCODE αν τελικά μπει στην παραγωγή δια διαθέτει τετρακίνηση από τη Nissan και κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από την Renault.

Get it on Google Play Download on the App Store