Mercedes GLA pick-up για outdoor δραστηριότητες!

Το μικρότερο crossover μοντέλο της Mercedes, η GLA χρησιμοποιεί ως βάση την A-Class, ωστόσο παρουσιάζει αρκετές αισθητικές διαφορές, καθώς και μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Mε την τετρακίνηση 4MATIC διατίθεται οι εκδόσεις GLA 200d 4MATIC και GLA 220d 4MATIC με το ντίζελ κινητήρα των 2.1 λτ. ισχύος 136 ίππων ή 177 ίππων αντίστοιχα και οι βενζίνης GLA 250 4MATIC (2.0 λτ. 211 hp) και η κορυφαία GLA 45 4MATIC (2.0 λτ. 381 hp).

Από πλευράς αμαξώματος, η GLA διατίθεται μόνο σε ένα τύπο που θυμίζει υπερυψωμένο 5θυρο χάτσμπακ, ωστόσο το 2017 αναμένεται να δούμε και GLA Coupe, στα πρότυπα της μεγαλύτερης GLC Coupe. Mercedes με pick-up αμάξωμα θα κάνει την εμφάνισή της το 2018 με βάση το Nissan Navara αλλά με πολλές διαφορές από το Ιαπωνικό μοντέλο, ενώ στα πλάνα της γερμανικής μάρκας δεν υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο με “καρότσα”.

Πως όμως θα ήταν η GLA με ανοιχτό χώρο φόρτωσης και διπλή, 5θέσια καμπίνα; Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Theophilus Chin δημιούργησε την GLA pick-up, ή τύπου UTE (Coupe Utility), τα οποία είναι δημοφιλή κυρίως στην Αυστραλία. Για να γίνει ποτέ πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο, ωστόσο θα προσέλκυε όσους κάνουν surf και outdoor δραστηριότητες. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και ράγες οροφής, η GLA pick-up θα είχε αρκετό ενδιαφέρον. Εσείς, τι λέτε;

Get it on Google Play Download on the App Store