Η Renault θα κόψει κινητήρες diesel την επόμενη 4ετία

Η Renault αποτελεί μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες παγκοσμίως στους κινητήρες πετρελαίου, οι οποίοι είναι ευρέως γνωστοί για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Άλλωστε τοποθετούνται και σε πολλά μοντέλα άλλων εταιρειών, όπως είναι σε Mercedes, Nissan και Infiniti.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Renault, θα σταματήσει να προσφέρει diesel κινητήρες στα μικρότερα κυρίως μοντέλα της μέχρι το 2020, για λόγους που έχουν να κάνουν με τις εκπομπές ρύπων τους και τα υψηλά κόστη εξέλιξης. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από πηγές μέσα από τη Renault όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, οι οποίες τονίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου δεν έχουν πλέον μέλλον και δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ολοένα και πιο αυστηρές νόρμες για τις εκπομπές ρύπων, που αναμένουμε τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, μοντέλα της μάρκας όπως το νέο Twingo δεν έχουν στη γκάμα τους diesel έκδοση και ούτε πρόκειται να έχουν, ενώ και για το Clio σχεδιάζεται να σταματήσει να προσφέρεται με diesel κινητήρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κοπούν στο μέλλον οι ντίζελ και από το Megane.

Εντωμεταξύ, η συμβουλευτική εταιρία Alix Partners πιστεύει ότι δεν θα είναι η Renault η μοναδική εταιρεία που θα διακόψει σταδιακά τους κινητήρες πετρελαίου στο μέλλον, καθώς ισχυρίζεται ότι έως το 2030 οι πωλήσεις των ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα μειωθούν στο 9% της αγοράς, έναντι 52% που είναι σήμερα. Βέβαια αν σταματήσει η Renault τους ντίζελ, ταυτόχρονα θα κοπούν και από άλλα μοντέλα που τους «φορούν», ενώ θα υπάρξει μια αλυσιδωτή αντίδραση και από τους άλλους κατασκευαστές, οπότε θα είναι αναμενόμενη μια τέτοια μεγάλη πτώση μεριδίου της αγοράς.

Get it on Google Play Download on the App Store